Grajska gospa

Kdaj pa kdaj me doleti sreča in dobim povabilo na kakšne res posebne kraje.

Vem, vem, za nekoga, ki ni jaz zgodba ne bo posebna, niti povabilo. Ampak sama verjetno ne bi nikoli odšla na kosilo v Grajsko restavracijo na Ljubljanski grad.
Včasih bi rekla, da taka mesta zame, preprosto bitje, sploh niso. No, zdaj se je to spremenilo in bi lahko rekla, da so zelo zame – posebno bitje, kot sem. Zakaj si ne bi zaslužila ene fajn grajske požrtije? Ha, ha… ne nismo ležali in jedli z rokami… ne še… smo pa odlično jedli.
Povabilo sva dobila od samega lastnika. Kako je do tega prišlo, da naju je Pope povabil, naj ostane skrivnost. Recimo, da zato, ker imamo fajn psa ;).
Za mojo dušo je bil to vsekakor poseben dan. Jesti v Grajski kuhinji, biti grajsko postrežen z jedačo in pijačo. Vsekakor ne smemo zanemariti dejstva, ko sem v fazi zmanjševanja svojega ideala in bi rada, da se mi to pozna pri kilogramih, ne pri centimetrih.
Restavracija je lično opremljena, na vseh mizah so jabolka in če prideš na smrt sestradan, ti ni treba omedleti, niti umreti od lakote. Kar me je najbolj, zares najbolj presenetilo je, da je restavracija prijazna družinam, mladim družinam. Za vikende imajo ‘vse kar lahko poješ’ za zmerno ceno in hrana je… BOŽANSKA!

 

Repa in zelje s fižolom, bučnim oljem... v solati
Repa in zelje s fižolom, bučnim oljem… v solati

Včeraj smo bili deležni, odlične juhe (goveje), potem je bila vsa hrana lično zložena na dveh samopostrežnih pultih. Kar sem uspela probati je bila hobotnica v solati, solata z repe, zelja in fižola z bučnim oljem – okus svežine in energije- Odlično!, svež motovilec – zelenjava je nasploh odlična sveža, s tržnice – tudi skuhana zgleda tako, da jo prepoznamo – kar je zame izjemno pomembno, oooo… tole je bilo odlično… ocvrte repetavke (letance, perute, sprednje roke… ne vem kako jim vi rečete), potem goveja boržola s hrenovo prilogo (hren in jabolko). To so preprosto okusi, ko zapreš oči in pustiš, da hrana sama zahteva hitrost in silo žvečenja. V ustih je vse mehko in prepuščeno in izjemnega okusa. Kar mi je bilo izjemno všeč je, da ne pretiravajo z začimbami, da imajo jedi okus same po sebi. Ko sem bila prepričana, da sem vse dobro že pospravila je kuhar prinesel nekaj, kar bi preprosto opisal meso posuto s hrenom. Ampak Bože moj, kot bi skuhali Angeli. Teletina pripravljena na zelo poseben način, narezana in potem posuta s hrenom. Okus, ki se preprosto razleze po celem telesu. A veste, tisti občutek, ko ti gredo mravljinci po drobu od užitka v okusu? Ga poznate? Če ga ne, pojdite v Grajsko restavracijo in če ga, ga boste spet našli tam.
Zame je bilo to kosilo zares posebno doživetje, zaradi družbe, zares odlične hrane in ne smem pozabiti Popetove Malvazije. Tisti, ki veste, da sem ljubiteljica piva, veste kaj zame pomeni, da pijem vino. To vino mora biti zares posebno, dobrega, mehkega okusa. Najprej sem bila prijazen gost in sem ga spila en požirek. Potem sem bila zelo prijazen gost in sem spila vse!

Tako dragi moji. Po cenah je restavracija tudi dostopna. Za družine, še posebej čez vikende, v času kosila. Lahko tečete takoj zdaj ali pa kdaj drugič. Ampak vsekakor priporočam.

Jaz sem se počutila kot Grajska Gospa. :D

Published by

simon

Rada imam sebe. Rada imam G.A. in najine otroke. Rada imam svoje starše, mojo sis in vse okoli nje, rada imam prijatelje, rada imam živali in ljudi, rada imam letne čase, še posebej pomlad in jesen. Rada imam naravo, še posebej vonj po morju in vonj po gozdu. Rada imam življenje. Sovražim bolj malo stvari, nekaj jih pa je. To so: hud mraz, huda vročina, zobar in dnevi, ko sem slabe volje. Moje življensko vodilo je: 'Kar deluje razvijaj, kar ne deluje opusti!' Ves čas nekaj počnem, npr. se na različne načine družim z najinimi otroki, berem, pišem, se sprehajam, tičim s prijatelji,služim novce/refleksoterapija, partnersko svetovanje - kopilotka G.A., opravljam razna prijetna in neprijetna gospodinjska opravila. V vsem kar počnem v glavnem uživam, izjema so stvari, ki jih MORAM opraviti - teh ne maram. Moje živali - moja skrita ljubezen. Irska seterka GoYa, muc Miško in mucka Etna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *