INDIVIDUALNE TERAPIJE

 In Vtisi

Na individualne terapije pridejo pari iz različnih razlogov. Lahko so to prevare, bolezen, nesoglasja glede prepričanj, stiske zaradi občutka neupoštevanja, različne zasvojenosti, nerazumevanje partnerja ali pa samo občutek, da v odnosu ni več živosti. Veliko je ljudi, ki jim je mar, kako živijo v partnerstvu in ki so zato pripravljeni marsikaj narediti. Predvsem pa spoznati sebe in svojega partnerja ter si s tem omogočiti življenje v lepem in sproščenem odnosu.

Recent Posts
Showing 6 comments
 • Ona

  Smo 5 članska družina. Svetovanja smo se poslužili, ker ima naša 13 letna hči samomorilno stisko. Počuti se odveč, drugačna, pravi da ne sodi v našo družino….
  *****
  Rada bi vama sporočila, da sem vama neizmerno hvaležna za včerajšnje svetovanje.
  In veselim se že sprememb, ki bodo dale Urši možnost, da spet zajame zrak s polnimi pljuči.

  Rada bi tudi, da bi se vidva vsak trenutek zavedala kako dragoceno je vajino poslanstvo,
  ki ga tako predano in profesionalno opravljata. Oba. Res imamo srečo, da vaju imamo.

 • On

  mož, 40 let
  Ko je učenec pripravljen, se bo pojavil učitelj

  “Prijavila sem naju na Vezal”, pravi Ž. “Vezal? Zakaj že?” “Ja zarad H., ker je ne moreva več ukrotit.” H. je v zadnjem času neukrotljiva Ž.-jina hčerka iz prejšnjega zakona. Utrujena od neprestanih borb iščeva nasvete vsepovsod. Na Vezal sva naletela na Internetu že pred leti, vendar takrat še ni prišel na vrsto. V paru ali posamično sva obiskala že prenekaterega svetovalca in terapevta, najine knjižne police se šibijo pod težo knjig, z nasveti o partnerskih odnosih, vzgoji otrok ipd. V knjigah so žal samo mrtve črke na papirju, zato sva iskala praktične prikaze teorije; taka reč tudi najbolj ostane v spominu.

  Sedaj je torej na vrsti Vezal. Kje sem že slišal zanje? Na Internetu seveda, google hitro najde zakonca Mrgole. Gospod Albert je doktor (pa ne zdravnik), gospa Lea direktorica, s štirimi otroci, tokrat bo mogoče kak pameten nasvet.

  Prvi obisk je prinesel takojšen uspeh. Konkretni nasveti so doma povzročili celo revolucijo. Razmerje moči se je začelo spreminjati,kar je na površje prineslo trenja med nama.

  Ob naslednjih obiskih je dvojec Mrgole zares zablestel. Z različnimi prijemi sta odkrivala dinamiko med nama. Albertova roka naju je vodila po vrtincu čustev, Leina neverjetna intuicija in sposobnost poslušanja in opazovanja je v pravih trenutkih usmerila analizo. Skupaj sta Albert in Lea več kot vsota dveh.
  Kaj se je spremenilo doma? H. je še vedno samosvoja, vendar jo lažje obvladava. Ravno zaradi samosvojosti jo imam še bolj rad. Z Ž. se še vedno skregava, vendar se na njenem obrazu že med glasnim argumentiranjem prikrade nasmeh, tako da najinih prepirov ne jemljem več tako smrtno resno.

  Jaz? Od jesenskega občutka, da sem pred prepadom, do danes, ko me občasno preplavi občutek sreče. In to ni občutek sreče, kot ob kakem dosežku ali darilu, ampak notranje zadovoljstvo, da so stvari take kot so.

 • Ona

  par, poročen 7 let
  Z možem sva imela polno skrivnosti. Na nek način sva vedela, da prikrivava drug pred drugim neke stvari (recimo resnično ceno za frizerja, ali popravilo avta, s kom sva bila zunaj,…), po drugi strani pa sva tega počela več in več. To naju je pripeljalo, da grozovitega nezaupanja, do tega, da si nisva verjela popolnoma nič in se stalno prepirala o tem kaj je res.
  Ker nama je obema do tega, da preživiva življenje skupaj, sva si našla pomoč. Lea in Albert sta nama pomagala rešiti stiske pred tem, da poveva stvari take kot so (oba sva imela vzorce prikrivanja s primarnih družin), da odgovorno sprejmeva svoja dejanja in kar je najbolj pomembno, da drugega slišiva in ga razumeva tudi v njegovih stiskah. Najina ljubezen se je obnovila in poglobila. Spet sva rada skupaj.

 • Ona

  ona 34 let
  Vesela sem, da sama vlagam tudi v svojo osebno rast in oneženje partnerskega odnosa. Modri ključ je zakon, naša individualna srečanja pa presegajo vsa moja pričakovanja. Saj ne rečem. Tudi sama sem najprej pomislila – drago je… Še bolj drago pa bi me stalo življenje, ki bi ga živela zato, ker drugače ne bi znala ali upala.
  Hočem živeti in nočem se več bati bližine.

  Hvala, da sta z mano na tej poti:)

 • On

  mož, 47 let
  K Lei in Albertu sva se prišla ločit. Bilo je hudo. Niti ene stvari nisva mogla več narediti brez boja. Niti ene besede nisva zmogla več izreči v naklonjenosti. Pogovarjati se o tem ali se imava rada je nesmiselno. Hotela sva samo še mir.
  Kaj se je potem zgodilo, ne vem točno. Lea in Albert sta naju vzela resno. Pristopila sta k procesu ločitve z vso odgovornostjo, postavljala sta vprašanja, ki jih sama prej nisva jemala s tako odgovornostjo. Kako se bova dogovorila glede doma? Pomislil sem, tisti, ki bo odšel ga bo izgubil in tisti, ki bo ostal, ga bo imel in ga bo izgubil. Bilo je grozno. Bilo je nesmiselno. Pogledal sem ženo in ji rekel, da tega ne zmorem, ona je bila zaprta vase in s solzami na koncu… Kregati se nisva mogla, ker sva bila v varnem okolju pri Lei in Albertu.
  Potem sta nama rekla, naj še enkrat premisliva ali greva v poslavljanje ali želiva vseeno poskusiti in graditi na odnosu. Doma sva se samo objela. To je bila najina odločitev. Potem se je začelo garaško delo. Vendar zmagujeva. Danes svoje žene ne dam za nič na svetu in ona pravi, da mene tudi ne. Zdaj verjamem tudi v srečne konce. Komu naj se zahvalim za Leo in Alberta? Najbolje, da njima.
  Ja in še to. Najini otroci so iz prej podivjanih in neubogljivih otrok kar ‘sami od sebe’ postali pozorni in ubogljivi otroci. Vse je drugače. Lepše.

 • Ona

  par, poročen 15 let
  Ležala sva v postelji in se že stotič pogovarjala o eni in isti temi. Pogovor ni bil več pogovor, ki bi vodil v rešitev, pač pa sva se pričela oddaljevati. »Dovolj bo tega«, sem rekel: »jutri pokličem v Kamnik in dogovorimo se za srečanje. Jaz ne znam več naprej. Potrebujeva nekoga, ki naju bo vodil skozi to«. Tiste noči se je žena strinjala s tem. In vse ostalo je zgodovina.

  Na srečanjih, pogovorih, terapijah smo napredovali korak za korakom, odkrivali nove in nove sobane v podzemni jami najine notranjosti in svetili s svetilkami v najtemnejše kotičke. Odkar sva to jamo najinega odnosa označila za raziskano, se po njej lahko sprehajava brez strahu in se v njej rada zadržujeva. Podzemne jame, ko so osvetljene in pogosto obiskane, razkrivajo neverjetne lepote.

  Na napredek v najinem odnosu so se pričeli odzivati najini otroci, starši, sorodniki – čeprav niso niti približno neposredno sodelovali pri najinem delu. Kot bi na enem koncu zemlje izmaknili kamenček, ki v verižni reakciji povzroči premike skalovja na drugi strani celine. Kdo bi si mislil; ni potrebna nadnaravna moč, da premakneš goro; samo pravi kamenček na pravem mestu je potrebno najti.

  Veselim se prihodnosti, v katero se podajava sedaj. Bolj povezana, z več zavedanja drug o drugem in z več znanja o odnosu.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri