Modri ključ jesen 2007

 In Vtisi

Včeraj smo z jesensko skupino, zaključili trening partnerskih in starševskih veščim ‘MODRI KLJUČ’. Kako smo se počutili, kaj smo doživeli, kaj nam Modri ključ pomeni si preberite v vtisih.

Recent Posts
Showing 11 comments
 • On

  Pogovor ob pavzi
  Zdita se mi neverjetna v tem, da ljudem pokažeta njihova prepričanja in njihove vzorce, oz jim jih pomagata najti; vendar jim potem pustita, da z njimi naredijo kar hočejo. Ne vsiljujeta sprememb. Ob tem, da če se nekdo odloči za spremembo sta mu vedno pripravljena pomagati ‘iti skozi’.
  Všeč nam je, da smo majhna skupina, če bi nas bilo več, bi bilo težje tako hitro vzpostaviti tako varnost in zaupanje. Poleg tega bi bilo veliko manj časa za vsakega posebej. Zdaj smo res imeli priložnost, da smo lahko delali vsi. Raje postavita višjo ceno in ohranita majhnost skupin.

 • Ona

  Sonja
  Udeležba na treningu je bila ena mojih boljših odločitev v iztekajočem se letu! Nanjo sem bila večkrat povabljena, vendar do sedaj nisem našla prave motivacije, poguma ali resnične želje za udeležbo. Očitno se stvari zgodijo z namenom in v pravem trenutku.
  Kaj sem pričakovala? Ne veliko. Zlasti pa ne tega česar sem bila deležna: toliko različnih mnenj, toliko podobnih stisk, toliko topline, empatije in ljubezni! Od prvega do zadnjega srečanja sem se počutila med vsemi vami sprejeto in varno. Prihajala sem z res velikim veseljem in nestrpnim pričakovanjem; le kaj se bo pa danes dogajalo? In vsakič sem bila prijetno presenečena, koliko stvari se mi je odstiralo, stvari, ki sem jih slutila o sebi ali pa kaj povsem meni neznanega in še skritega.
  Imela sem se krasno, tudi ko mi je šlo na jok.
  Lea in Albert, vidva sta moja vzornika; kot intimna partnerja, starša in profesionalna terapevta. Hvala vama iz srca. Hvala tudi vsem mojim novim prijateljem za vse misli, podporo in ljubezen. Super ste, no super smo!

  Upam, da se še odpravimo na kakšno podobno potovanje. Skupaj ali pa vsak zase. Srečno.

 • On

  Albert
  Meni je MK kot trening kondicije v medsebojnih odnosih. Brez teh srečanj bi verjetno zaspal. Tukaj pa je veliko provokacij, da že prežvečene teme pogledam na vedno nov način.

 • Ona

  Lea
  Z vsakim treningom ogromno pridobim. Nove izkušnje, nove vezi. Ne morem mimo tega, da ne bi pridobivala vedno več znanja in vedno več veščin.

 • Ona

  Romana
  Trening se sliši tako športno in neosebno. Srečanja, ki so mi držala eno lepo modro nit skozi zadnje mesece. Od tedna do tedna so počasi kapljale lekcije, ki sem jih morala dobiti in jih bila sposbna sprejeti in nositi. Drugačen urnik kot sem si predstavljala a najbolj pravi zame, za vse nas, to sem prepričana. Hvala, ker sta tako odkrita.

 • On

  Andrej
  Modra…barva srčnega središča….ključ….vau…vau….ključ do srca!!!! SUPER!!!!

 • Ona

  Marjana
  Modri ključ mi odpira vrata do svojega notranjega sveta, ki ga še ne poznam. Predvsem se zavedam, katera so podočja, ki bi jih morala še razvijati. npr. postaviti se zase, pogum, komunikacija, ki ne pelje v konflikt, odločnost, izražanje čustev. Veliko mi je pomenilo ‘kiparjenje’, ker sem doživela in videla stvari, ki jih bom sedaj lahko spremenila. Spoznala sem veliko krasnih ljudi. Lea in Albert, rtes sta čudovita človeka in sem vesela, da sta se odločila, da prevzameta tako težko nalogo, kot je spreminjanje zakoreninjenih vzorcev vedenja.

 • Ona

  Mojca
  Cel ‘šop’ Modrih ključev bom odnesla domov. Z znanjem kdaj kateri paše v kakšno ključavnico. Ob tem sem na treningu res zelo uživala, celo takrat, ko sem bila v zadregi. Izjemno se dopolnjujeta stroka in intuicija; neverjetno je, da se to celo lahko kupi… Na svidenje!

 • Ona

  Vesna
  Modri ključ je začetna postaja nenavadne dogodivščine. Pravzaprav nikoli ne veš, kam se pelješ, ampak ker te preveva posebno zaupanje do strojevodje in kurjača, se slej ko prej udobno usedeš in ozreš okoli sebe. Ugotoviš, da smo si ljudje, čeprav na zunaj tako različni, pravzaprav zelo podobni. In čeprav se na potovanju zgodi marsikaj, od mirnega občudovanja pokrajine, do skorajšnjega zdrsa v prepad, se na koncu pot vendarle konča KATARZIČNO!
  Vozovnica za Modri ključ je najbolje naložen denar, ki se dolgoročno fantastično obrestuje :).
  Hvala Lea in Albert in vajini družini, ki vaju potrpežljivo deli z nami! Srečno (do naslednjič).

 • On

  Andrej
  Vesel sem, da sem imel možnost se učiti izraziti to kar čutim, videti stvari skozi oči drugih in jih včasih celo podoživeti ter o njih razmošljati še doma. Bodita to kar sta – preprosta, odprta, dobra!

 • On

  Robi
  Modri ključ mi je pomagal prerasti mite o psihologiji, ki sem jih pobral iz okolja. O kakšnih mitih govorim? najbolj o tistem, da psihologi nekaj na silo posegajo vate in ti perejo možgane s svojo modrostjo. No, tu se je zgodilo ravno nasprotno. Lea in Albert sta dopuščala toliko osebne svobode pri izražanju in vzpodbujala lastno ustvarjalnost, da sem se lahko sam dokopal do svoje lastne modrosti.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri