Okrepčevalnica

 In Vtisi

V tem letu smo skupaj z Občino Kamnik organizirali sklop predavanj in delavnic, za starše Občine Kamnik. Cilj je bil, izboljšati odnose v družinah in olajšati marsikatero skrb staršev v različnih starostih otrok in različnih obdobjih partnerskega odnosa. Okrepčevalnico so obiskovali tudi starši iz drugih, precej bolj oddaljenih krajev v Sloveniji, kar pomeni, da je potreba po takšni podpori družinam zares velika.

S klikom na OKREPČEVALNICA, boste izvedeli še več o načinu dela na naših srečanjih.
Spodaj si lahko preberete vtise z Okrepčevalnice, ki so jih zapisali udeleženci.
Če ima kdorkoli željo povedati svoje mnenje ali podeliti svojo izkušnjo, nam jo lahko pošlje na info@vezal.si .

Recent Posts
Showing 26 comments
 • On

  Na Okrepčevalnico hodim sproščen in z veseljem, ker nas je tam veliko moških. Prvič sem šel tja na veliko prigovarjanje žene. Bil sem napet in nesproščen, sedenje v krogu me je plašilo, občutek, da bom moral nekaj povedati tudi. Groza.
  Ampak sploh ni tako. Lea in Albert v prvih minutah, ko spregovorita ustvarita tako varnost, da sem se počutil bolje kot doma. Lahko bi govoril o stvareh o katerih si doma ne bi upal, zaradi možnosti konflikta.
  Ne znam pojasniti, Lejin veder obraz in njen spoštljiv občutek za humor, njen stik z očmi in sočutje, ki ga izrazi v kakšnih težjih trenutkih in Albertova iskrenost, znanje in njegov odnos do težav, ki je lahkoten in ti ne da občutka, da si ves narobe, gnil… Ampak ravno nasprotno… Vedno dobim občutek – tudi to je del mene in vse je OK.
  Zdaj ne spustim nobene Okrepčevalnice. Žena MORA :D z mano. :) Saj z veseljem gre. Najin odnos je postal pravi užitek. Imava obrede, imava teme za pogovore, imava skupne petke enkrat na mesec… Povezana sva in veliko več se smejeva. Posledično so seveda tudi otroci bolj mirni in veseli, lažje vodljivi. Smo familija za katero z gotovostjo rečem – srečna!

  Hvala vama!!!
  Mitja

 • Ona

  ja, res je okrepčevalnica nujno potrebna in upam, da jo bomo nadaljevali naslednje leto. Ne vem, se ne štejem ravno za neizkušeno ali neumno osebo
  ampak čutim , da smo se nekako naučili živeti z problemi, pa vendar opažam da smo vsi nekako v peti v neke zgodbe, ki trajajo dolgo preden se zavemo in , da nas Lea in Albert pripeljeta do hitrejših rešitev, ki nas obogatijo in nam nudijo novo kvaliteto, ki se odraža v boljših odnosih povsod, v službi v družbi, v družini.
  Hitri tempo, ki ga današnji čas narekuje dela iz nas invalide, ko se tega zavemo pa je prepozno. Nastane škoda , ki jo je težko popraviti ali celo nikoli več nadoknaditi.

  Okrepčevalnico bi priporočila vsem, tudi takim ki nimajo nujno težave.
  Osebno mislim, da potrebujem še veliko znanja in učenja in se že sedaj veselim novih tem, ki jih bomo obdelali z Leo in Albertom, ki imata ogromno izkušenj in veliko srce za sprejemanje težav drugih.

 • Ona

  moram vama povedat, da OKREPČEVALNICO nujno morata “furat” še naprej. Mislim, da nisem edina, ki tako razmišlja.
  Letos sem jo zaobšla le enkrat, pa še to ne, ker ne bi hotela ampak, ker nisem imela druge izbire.
  Meni je ta oblika “krepčanja” dala ogromno. Enkrat samkrat sem se vprašala čemu grem spet tja, mar ne bom slišala nekaj že slišanega od prejšnjič?
  Negotovost je trajala le sekundo ali dve. Vsako srečanje je bilo povsem drugačno in prav vsako posebej napolnjeno z različnimi energijami vsakega udeleženca.
  Vsako srečanje mi je dalo kakšno spoznanje več in novo priložnost za razmislek o sebi ter mnogo mnogo idej kako dvigniti kvaliteto odnosov v moji družini. Meni zelo pomaga in me vedno znova opogumlja na poti k spremembam. Vidva, draga Lea in Albert pa sta tista “magneta” in vajin neprecenljiv človeku prijazen način sporočanja, ki me vedno znova privabi, da pridem in da vedno odidem napolnjena z novo energijo in novim upanjem v kvalitetnejši jutri. Ja, in podpišem se s polnim imenom :). Hvala!

  Natalija Jerak

 • Ona

  Tovrstna predavanja in pogovori so vedno dobrodošli in nujno potrebni. Zelo pametno in koristno bi bilo, da Okrepčevalnico obdržita ter nadaljujeta s svojim delom. Tudi vajina sporočila in nasveti ki jih delita z nami, jih posredujemo naprej v naših življenjih. Sploh si ne predstavljam, kam bi se obrnili na pomoč v primerih, ko smo že vse naredili in ne vemo več kako naprej. Velikokrat samo zaradi našega neznanja o medsebojnih odnosih. Če se hitro širijo negativnosti med ljudmi, verjamem, da se tudi pozitivni. In zelo lepo od občine Kamnik, da ima posluh za Okrepčevalnico, ki pa ima pozitiven rezultat na celotno družbo. Pa navsezadnje, državni proračun bo manj obremenjen, saj vidva skrbita za preventivo, kar pomeni da je manj ljudi v psihiatričnih bolnicah in v bolnišnicah ( zaradi psihosomatskih bolezni).

  Hvala za čas, ki ga namenjata Okrepčevalnici!

  Lep pozdrav!

 • Ona

  …moje mnenje…OBVEZNO NADALJEVATI in OBVEZNO MORE OSTATI BREZPLAČNO, vedno super, super, super,…in vedno dobim več kot si mislim / pričakujem…najbolj všeč mi je seveda to…da lahko povem moje mnenje,stavek, besedo….in da poslušam druge z drugačnimi izkušnjami….in da se naučim da ni pravih oz. napačnih mnenj, nasvetov…ampak samo drugačne so…. te podelitve so zlata vredne….

 • Ona

  na Okrepčevalnico prihajam zato, da si naberem novih moči in preživim vse strese v tem življenju. Vsaka delavnica mi da nov zalet, novo energijo in nove nauke, ki jih probam vključiti v družinsko komunikacijo in medsebojno razumevanje. S tem ko prisostvujem na Okrepčevalnici, domov pridem utrujena od razmišljanja in predelovanja posamezne teme, vendar po drugi strani polna energije, ki mi da moč ustvarjati dobre odnose in da lahko nadgrajujem svoje znanje in se izpopolnjujem. Vsekakor je delavnica potrebna in nujna, saj sem jo vključila v del svojega življenja. Vesela sem, da se je končno občina Kamnik prebudila in naredila nekaj dobrega za ljudi, saj se to vidi tudi po obisku. Še več takih in podobnih delavnic bi bilo potrebno, saj je Kamniku potrebno, da zaživi in se prebudi iz otopelosti. Zahvaljujem se vama, za to da nam tako strokovno predata vajino znanje in, da sta vedno na delavnicah 100% pripravljena.

 • On

  Okrepčevalnica je dvestoprocentno koristna in potrebna, saj brez nje skoraj ne moremo več! Pomaga nam predvsem pri vsakodnevnih težavah in problemih, da se lažje o njih pogovarjamo, laže izražamo svoja čustva in občutke (velja predvsem za moške), kar vse nas bolj povezuje s partnerjem. Zelo pomaga tudi pri komunikaciji z otroci, predvsem najstniki, ki se jim težko kaj na silo dopove in so za pogovor z njimi potrebne drugačne metode kot samo argument moči.
  Zdi se mi, da se je naša družinska komunikacija s pomočjo Okrepčevalnic precej popravila in precej bolj veselo in vedro živimo vsakdanje življenje.
  Tudi otroci so spremembo v naših pogovorih z veseljem sprejeli in se pozitivno odzivajo na najine raznovrstne pobude.
  Res je potrebno stalno misliti na stvari, o katerih se pogovarjamo na Okrepčevalnicah in včasih tudi kaj ne gre tako kot bi si želeli, vendar nas vsako ponovno srečanje vrne na pravo pot in utrdi najino razumevanje in povezanost.
  Upam, da bo Okrepčevalnica ostala še naprej, za boljšo prihodnost naših družin in naroda!

  Albert in Lea, če hočeta lahko moje ime tudi objavita.
  Lep pozdrav in bodita še naprej tako pozitivna!

  Herman Bajec

 • Lea

  Preberite si članek o Okrepčevalnici:
  https://vezal.si/wp-content/uploads/okrepcevalnica3.pdf

  Avtor: Albert Mrgole

 • Ona

  Ko sva z Albertom začela s projektom ‘Okrepčevalnica’, moram iskreno priznati, da nisem pričakovala, da se bo razvila v take razsežnosti. Povprečen obisk je okoli 30 ljudi. Večina jih prihaja v parih in delamo lahko zelo temeljito in intenzivno, saj pari sami zelo iskreno izpostavijo svoje dileme, stiske, vzorce…
  Vse to kaže, da je naša potreba po ljubezni in razumevanju zares velika. Zato sem hvaležna, da je Občina Kamnik omogočila mnogim družinam, da so se lahko soočile z možnostjo spremembe. Spremembe na bolje. Nama z Albertom pa je omogočila neprecenljivo izkušnjo stika z ljudmi in občutka zaupanja.
  HVALA!!!!
  Lea

 • On

  Zelo poučno in vzpodbudno!

 • On

  Za naju je to prava stvar v pravem trenutku. Dobila sva že veliko odgovorov in dobrih idej in ne nazadnje tolažbe ob tem, da se tudi drugi ukvarjajo z istimi problemi kot midva. Majhna spoznanja in napredek se tudi odraža na vedenju in ocenah najinih otrok.

 • Ona

  Osebno sem vesela, da sem se lahko udeleževala delavnic Okrepčevalnice, ki sta jih nadvse strokovno in z občutkom vodila ga. Lea in g. Albert. Teme so bile vedno zelo konkretne in so pomagale reševati ali nadgrajevati osebne odnose. Lepo in koristno bi bilo, če bi se lahko te delavnice nadaljevale. Hvala!

 • Ona

  Včasih preklinjam Občino Kamnik, ko otrok ne dobi vrtca, ko ne dobim osebnega zdravnika… Ko pa imam privilegij obiskovat delavnice Zavoda Vezal na račun Občine, so zamere pozabljene.

 • On

  Okrepčevalnica je zanimiva, saj nam na nevsiljiv način pomaga spoznavati in reševati probleme, ki se nam pojavijo pri medsebojnih odnosih do otrok in odnosih do družbe nasploh. Od kar obiskujeva Okrepčevalnico, je življenje postalo drugačno.

 • Ona

  Okrepčevalnica pomaga ljudem vseh generacij, da okrepijo, bogatijo in s pomočjo udeležencev spoznavajo življenje, ki je lahko lepo, včasih tudi boleče, vsekakor pa polno novih doživetij in izkušenj, ki si jih na tovrstnih srečanjih izmenjujemo.

 • On

  Mislim, da so take delavnice zelo potrebne. Nihče nas ni naučil dobrih medsebojnih odnosov, partnerskih odnosov, odnosov do otrok. Ne naši starši, ne šola. Še sedaj naših otrok ne učijo tega. Ker vsi občani nimajo dovolj sredstev za privat terapevta ali delavnice, vsekakor podpiram občino in župana, da se nameni del sredstev v take projekte, ki bodo širši skupnosti prispevali veliko dobrega.

 • Ona

  Okrepčevalnice so osvežile in okrepile odnose v naši družini, saj predstavljajo super orodje za spoznavanje pravilnega ravnanja in sporazumevanja. Želimo si, da bi takšno možnost neposrednega učenja imeli tudi v prihodnje. Za srečnejše družine ne bi smelo primanjkovati niti volje niti finančnih sredstev.

 • On

  Okrepčevalnica:
  Kontinuiteta, ki spodbuja samozaupanje in medsebojno zaupanje
  Strokovno in človeško.
  Medsebojno spoznavanje.
  Vzgoja: učiti se sprememb, pridobiti znanja, izkušnje.
  Krepitev duševnega zdravja.
  Izkušnja, da so meje med jokom in smehom šibke.
  V knjižnici in na Šutni srečaš znane obraze in poklepetaš.
  Velika človeška želja po dobrem partnerstvu.

 • Ona

  Vedno znova se sprašujem, zakaj že v osnovnošolskem programu ne ponudijo predmeta, ki bi se imenoval ŠOLA ZA ŽIVLJENJE. Verjamem, da je Okrepčevalnica prav tista šola, ki nas to poučuje.

 • On

  Take Okrepčevalnice so zelo dobrodošle in zagotovo se je vsak, ki se jih je udeležil, zelo dobro okrepčal. V današnjem času, ko nas skozi življenje vodi naglica, se je prijetno malo ustaviti in obogatiti odnose v družini. Taka družina pa je tudi osnovni gradnik občine in tu je tudi bogastvo in naložba za prihodnost.

 • Ona

  Okrepčevalnica, ki jo vodita Lea in Albert, je v današnjem času, ko je vzgoja otrok in vzdrževanje prijetne in prijazne klime v družini zelo zahtevna – NUJNO POTREBNA!

 • On

  V časih, ko je obdržati kvalitetno razmerje vedno težje in je otroke, vsaj zdi se tako, vedno težje varno pripeljati skozi otroštvo, je kvalitetna strokovna pomoč vredna zlata. Družba in država bi morala ponuditi več kvalitetne, nesistemske pomoči. Prepričana sem, da bi bilo manj izgubljenih otrok. Okrepčevalnica izpolnjuje prav te potrebe.

 • On

  Okrepčevalnica mi pomaga biti boljši človek.

 • Ona

  Okrepčevalnica pri Lei in Albertu je zelo dobro strokovno in človeško zastavljena »šola za starše in šola za partnerje«. Vsekakor živimo v dobi hitrega tehničnega napredka, bolj kot ne imamo potrebe za preživetje zagotovljene. Naši odnosi pa so na nični točki že stoletja. Nujno potrebujemo »šole za dobre, boljše medsebojne odnose«. Drugače ne bomo preživeli. V delavnicah poudarjata in gradita na pomembnosti dobrih odnosov in nujnosti na osebnostni rasti vsakega posameznika. Hvala!

 • Ona

  Zahvaljujem se Občini Kamnik, da je omogočila to delavnico, ker se mi zdi zelo pomembno, da zakonci, starši imamo priložnost deliti svoja mnenja z drugimi in nam je omogočeno izvedeti kaj novega s pomočjo strokovnosti in profesionalnostji vodenja te delavnice. Hvala!

 • On

  Okrepčevalnice z Leo in Albertom spremenijo naše življenje na bolje.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri