Vtisi Modri ključ, 2011

 In Vtisi

Še eno leto in še nekaj parov povezanih v zavestnem partnerstvu.

Z veseljem opazujeva spremembe, ki jih ‘najini’ pari naredijo v bližini in povezanosti. Spremembe, ki pridejo počasi in potiho. Seveda ne kar same od sebe in brez truda in včasih je potrebno v to vložiti veliko poguma… Pa vendar se na Modrem ključu vedno to zgodi, pri nekomu prej pri drugemu pozneje. Pomembno je, da se zgodi, tisti pogled med njima, ko začutiš povezanost, ko se ustnice ukrivijo navzgor, v rahel nasmeh, ko se dotaknejo dlani in so pogledi še kar zlepljeni skupaj. Sledi objem in nova zavestna povezanost. Prav vsakemu bi privoščila, da doživi oz. spet doživi te tople, mehke občutke varnosti.

Recent Posts
Showing 13 comments
 • On

  Počutim se, kot bi bil nekdo drug. Lahek in miren. Občutek imam, da mi je vse jasno. In vem, da mi ne bo dolgo, ampak zdaj vem, kako se do tega pride. Imam ključ, ki odpre vrata do tja. In moja žena… Ona je tudi nekdo drug, prijazna in zaljubljeno me gleda. Rad bi, da bi bilo dolgo časa tako. Da ne bi minilo. Ampak vesel sem, da imam ključ!

 • Ona

  43
  Tolikokrat je bil občutek, da sporočam nekaj, zgodi se pa potem deseto. Pograbila me je strahotna jeza. Razmišljala sem, da tega ne bom zdržala niti minute več. Nisem razumela svojih občutkov, vem samo, da so postajali nevzdržni. Bila sem prepričana, da jih povzroča ON in da je ON kriv za vso mojo nesrečnost. Če bi bil samo malo drugačen, bi jaz bila srečna. Zdaj vem, da ni tako. Da so bili to moji občutki. Naučila sem se jih zavedati in razumeti in od kar jih razumem, so vedno manj prisotni. In ON, on je postal moja nova ljubezen.

 • On

  47 let
  Čeprav nisem bil redno na vseh srečanjih, mi je bilo vsakič nekaj posebnega. To je bil čas za naju in priložnost, da se malo odmakneva od obveznosti z otroki in se srečava s svojimi potrebami. Prek vseh teh dialogov in domačih nalog sva se na novo povezala. In to mi je najbolj pomembno. Hvala pa tudi skupini za podporo in povezanost. Bilo je eno tako domače vzdušje, kot bi se od vekomaj poznali in verjamem, da bomo te vezi negovali še naprej.

 • Ona

  46 let
  Ko sva se vključila v Modri ključ nisva vedela čisto natančno, kaj naju čaka. Vedela sva, da imava težave v odnosu in da morava nekaj narediti na tem področju. Tam sva srečala skupino ljudi, ki so imeli tudi vsak svoje težave in vsi smo se trudili vsak na svoj način, da bi jih rešili. Že to, da se vključiš v skupino ljudi, ki imajo težave v odnosu in so se pripravljeni z njimi soočiti, nama je dalo dodaten motiv za delo na najinem odnosu. Tudi način komuniciranja, ki smo se ga učili, pa čeprav deluje zelo nenaravno in prisiljeno, pomaga k temu, da se uspeva (še vedno ne vsakič) iztrgati iz najinega kroga vzorcev in nerazumevanja. Imeli smo možnost videti tudi, kako sta vidva reševala svoj konflikt na naši delavnici, kar se nama je tisti trenutek zdelo neprimerno. Čez čas pa nama je v zavest prišla misel, da v partnerstvu kljub šestindvajsetim letom zakona in profesionalni karieri reševanja konfliktov, obstajajo med dvema vzponi, padci in konflikti, ki jih je treba rešiti. Vprašanje je samo kako? In če se za to odločita oba, je vedno upanje. Midva bova zagotovo delala še naprej tako in drugače.

 • Ona

  40 let
  Tukaj se dobro počutim. Najbolj se me je dotaknila slika postavitve družine. Albert in Lea pa sta pristna, živa in iskreno delita z nami svoja valovanja.

 • Ona

  31 let
  Jaz pa ne bi, da je že konec. Tukaj sem se tako dobro počutila in bi še nadaljevala. Pogrešala vas bom vse skupaj.

 • On

  39 let
  Hvala vsem. Bili smo zelo različni in najbolj se me je dotaknilo medsebojno sprejemanje. To je tako zelo blizu moji pravljici o povezanosti med ljudmi. Veliko sta nam dala, Lea iskrenost, Albert znanje za na dolgi rok.
  Počutim se, da bi se lahko dobivali še naslednjih 10 let vsak teden.

 • On

  45 let
  Hvala skupini. Jaz sem imel enako zadržke, dobil pa sem nepredstavljivo več. Vem, da je to ena stopnička in da bo treba na odnosu še naprej delat.

 • Ona

  43 let
  Zelo se počutim povezano s skupino. Tukaj je neka posebna energija. Dobila sem tudi zelo pomembna sporočila od vaju, Lea in Albert. In vse to funkcionira tudi, če je vse »perfect«.

 • Ona

  48 let
  Hvala za posebno ozračje, ki je bilo na MK, tudi za pomoč pri odvezovanju mojih kovčkov in za izkušnje razumevanja drugega. Modri ključ mi je dal orodja za lažje medsebojno komuniciranje in drug pogled na medsebojni odnos ter mi pomagal pri spoznavanju same sebe.
  Brez izredne strokovne pomoči do vsega tega ne bi prišli.
  Je res, spremembe se dogajajo in MK deluje!

 • On

  51 let
  Tudi jaz najprej rečem hvala! Tukaj sem dojel, kar mi najbližji niso mogli dopovedati celo življenje. Vidim, da sem imel neko svoje razumevanje in s pomočjo skupine in vajino pomočjo so se mi odprle neke nove dimenzije.
  Presenečen sem tudi nad seboj, ker mi je bilo na začetku zelo tuje, imel sem velike zadržke, polno nekih filmov (da smo na skupini kot AA). Zdaj vidim, da je ta trening zelo »user friendly«.
  Na koncu se počutim kot otrok iz vrtca, ki je shodil s pomočjo skupine in učiteljic.

 • On

  32 let
  V meni je na koncu tega treninga občutek hvaležnosti. Z vajino pomočjo sem prišel do sprememb, kjer vem, da se bo to dogajalo še naprej. Vem tudi, da je moja odgovornost in najina, da bova to razvijala še naprej.
  Sem zelo vesel, da sem lahko bil zraven. Zelo veliko znanja sem pridobil, cenim pa tudi vajino znanje, s katerim sta nam vse to posredovala.
  Hvala tudi skupini za varnost in povezanost.

 • Ona

  ona, 33 let
  Najprej sem zelo hvaležna, da sem lahko bila tukaj, čeprav sem bila pred odločitvijo zelo skeptična. Stvar se je zasukala povsem drugače od mojih strahov, zgodile so se spremembe pri meni in pri nama, o katerih sploh nisem znala sanjati.
  NA začetku sem bila iztrgana iz nekega dogajanja med nama, kjer sem videla le še poraze. Na MK sem prišla v stik sama s seboj.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri