Izobraževanje: “Obvladovanje napetih situacij v odnosih” OŠ Dante Alighieri, IZOLA

 In Vtisi
Recent Posts
Showing 17 comments
 • On

  Bilo je prijetno. Okrepili smo se za reševanje problemov. Zdaj nas čaka delo v realnih situacijah. Verjamem, da bo pomagalo.

 • Ona

  Naučila sem se ustavljati filme o drugih, ki sem jih zelo močno vrtela v sebi. Vsi se srečujemo z napetimi situacijami in res smo dobili orodja za najbolj tipične v šoli, od staršev, učencev do kolektiva. Vsi to potrebujemo in iščemo rešitve. Te izkušnje so res močne in uporabne. Najbolj pa mi je pomembna povezanost, ki jo čutim med nami v kolektivu.

 • On

  Bom povedal, da sem imel pričakovanja na začetku – nekaj pridobiti za delovanje v medsebojnih odnosih. Bilo mi je prijetno in to sem res dobil.

 • Ona

  Imam zelo dobro mnenje o tej izkušnji. Zelo smo se povezali in dotaknila so me globoka čustva. Je uporabno tudi za življenje izven šole.

 • Ona

  Bom ponovila za drugimi, bilo mi je prijetno. Sta res fejst in se na en prijeten način dopolnjujeta. Zame je bilo to izobraževanje o kvaliteti življenja. In povedala sem več kot bi si včeraj na začetku sploh lahko predstavljala.

 • Ona

  Meni je bilo prijetno. Nisem čutila, da bi ob težkih temah v kolektivu kritizirali ali sodili. To je bilo res drugače od izkušnje, na katero sem bila navajena. Sedaj čutim, da je v kolektivu povezanost, nekaj je drugače, bolj je bilo vse odkrito.

 • Ona

  Samo to bom rekla, ker sem ta dva dni že veliko govorila, kar se mi je res vtisnilo: »Smisel je blizu srca.«

 • On

  Bilo mi je prijetno. Iskreno moram reči, da sem včeraj prišel z idejo in naravnanostjo, da sedem nekam bolj zadaj in na računalniku opravim birokracijo, ki mi tiči nad glavo – kdaj pa kdaj bi dal znak, da sem navidezno prisoten. Ampak me je preveč pritegnilo in nisem mogel biti samo navidezno prisoten. Tudi to danes, ko sem dobil izkušnjo v koži učenca. To mi je res všeč. Tudi za tim building je izkušnja odlična. Morda bi lahko spremenili le lokacijo, nekje zunaj v naravi, v senci, pod drevesi.

 • Ona

  Zelo se me je čustveno dotaknila izkušnja dialoga v skupini. Dam kar besedo naprej.

 • Ona

  Vesela sem tega, kar se zdaj po tej izkušnji dogaja med nami v kolektivu, to je nekaj res novega. Presenečena sem, kako smo zaplete, s katerimi smo prišli, rešili v dveh krogih in kako je zdaj kolektiv povezan. Nisem poznala teh tehnik in sem res presenečena.

 • Ona

  Potrdilo se mi je prepričanje, kako odnosi odločilno vplivajo na kakovost našega dela.

 • Ona

  Zelo sem zadovoljna, ker sem bila slišana. Sicer pa se rada izobražujem in vedno najdem kaj koristnega za svoje delo.

 • Ona

  Vesela sem za to možnost in izkušnjo, sploh ker sem bila na začetku naravnana proti udeležbi. Pridobila sem sama in pridobili smo vsi skupaj. Meni vem, da bo veliko koristilo, saj sem že včeraj spoznala in rešila nekaj zelo pomembnih primerov pri sebi.

 • Ona

  Meni je bilo zelo všeč, sploh, ker sem spoznala, kaj nas v kolektivu drži skupaj.

 • Ona

  To, kar sem se naučila v dveh dneh tukaj, si upam uporabiti pri vseh odnosih z drugimi. Čeprav sem zaposlena v vrtcu in z otroki delamo nekoliko drugače, mi je dalo veliko misliti in vidim, koliko dela na sebi me še čaka. Všeč pa mi je bil odziv sodelavcev, sploh, ker se je pokazalo, kako si vsi želimo enako in da nas to povezuje.

 • On

  Zelo sem zadovoljen, sploh, kako se je danes obrnilo. Vse je šlo tako hitro, včeraj sem se spraševal, kako se bo vleklo dva dni, zdaj pa vidim, da bi lahko bili še dva dni. Veliko sem odkril. Kar vidim, je da ima vse povedano smisel in se povezuje. Kar je bilo teorije, ni sama sebi namen, ampak so v njej zelo uporabne stvari.

 • Ona

  Imeli smo že kar nekaj izobraževanj na temo klime v kolektivu, vendar nihče še ni prišel z nami takega koraka naprej kot vidva. Čutim, da se še nikoli doslej nismo tako močno med seboj povezali. Včeraj je bilo veliko novih pogledov, ki so se danes sestavili v celoto. Danes pa se je nekaj občutno premaknilo. Dali smo karte na mizo in se ob tem zelo varno počutili. Kar mi je bilo res pomembno, da nismo kritizirali in da smo se osredotočili na svoj delež. Smo se tudi naučili novih tehnik, ki jih bomo lahko koristno uporabljali za povezovalno delo s skupinami.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri