Predavanje v festivalni dvorani

 In Uncategorized @sl
Stik z najstnikom kot temelj zdravega razvoja

Stik z najstnikom kot temelj zdravega razvoja

Zveza prijateljev mladine Slovenije, ob dnevu družin, podarja vsem staršem in strokovnim delavcem, izjemno predavanje avtorjev knjige Izštekani najstniki in straši, ki štekajo.

STIK Z NAJSTNIKOM KOT TEMELJ ZDRAVEGA RAZVOJA.

Predavata: Dr. Albert Mrgole in Leonida Mrgole 14. maj 2014, ob 18.00

Festivalna dvorana Ljubljana VSTOP PROST

Ko sva te prvič sprejela v najino naročje, si bil najin čudež. Otrok. To povezanost lahko čutiš samo v trenutku rojstva. Takrat sva si obljubila, da bova izpolnila vse tvoje potrebe, da ti bova pomagala, da boš srečen otrok in končno srečna odrasla oseba. Za tvojo varnost bova naredila vse. To so bile prve obljube. Kaj se je potem zgodilo, da sva velikokrat pri vzgoji ostala nemočna? Zdaj si najstnik in čutiva, kako se oddaljuješ, kako ne delimo več čustev in kako ne veva, kaj se s tabo dogaja. Ali to lahko popraviva?

Življenje z najstniki nas starše velikokrat pripelje v situacije, ko se počutimo nemočni, izgubljeni, ko spremembe zamajejo ravnotežje v družini, ko nam zmanjka učinkovitih strategij, ko se počutimo brez avtoritete, se sprašujemo, kaj smo v preteklosti naredili narobe, ko nas naši otroci vabijo v igre neskončnega pregovarjanja, ko se borijo za svoj prav in uveljavljajo moč …

Predavatelja, starša štirih odraslih otrok, ki preko 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi, bosta na konkretnih zgodbah in primerih pokazala, kako ohraniti stik z otroki v težkih situacijah. V svoji praksi sta spoznala, da je stik z otrokom ključ do povezanosti, komunikacije in motiviranosti za delovanje otrok na vseh področjih, tudi na šolskem področju. Čar njunih predavanj so konkretne in uporabne zgodbe iz življenja, ki prinašajo staršem uporabna sporočila.

Predavanja zakoncev Mrgole se zelo razlikujejo od klasičnih predavanj, na katera so navajeni starši. V njunem nastopu se odraža živost odnosa, ki ga živita. Njuna pripoved je neposredna, prepojena z osebnimi izkušnjami, prikazom lastnih dilem v konkretnih situacijah, ki izhajajo iz vsakdanjega družinskega življenja in so staršem blizu. Njune predstavitve so žive, konkretne in slikovite, z veliko humorja, ne uporabljata teorije, a kljub temu ohranjata visoko stopnjo strokovnosti.

Vsak primer, ki ga predstavita, izhaja iz življenja, iz lastne izkušnje. Starši ju sprejemajo kot človeka,  s katerima se lahko poistovetijo in z zanimanjem prisluhnejo posameznim primerom, dilemam in njunim edinstvenim rešitvam. Mnogo staršev dobi idejo za konkretno spremembo, ki jo po predavanju vpeljejo v domačem življenju. Njuna predavanja so demonstracija življenjskih izkušenj, konkretnih ravnanj in dilem, so prenos žive izkušnje, ki ima pri učenju ljudi največji vpliv.

Več o njunem delu in njunih referencah najdete na spletnih straneh:

Klik na: Zavod Vezal – umetnost kreacije odnosov

Klik na: O knjigi Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

FB stran: Vezal

FB stran: Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

Dr. Albert Mrgole je predsednik nacionalne koordinacije TOM telefona pri ZPMS.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri