Uspešna komunikacija z najstniki

 In Uncategorized @sl

cipele

 

 V petek, 12. septembra 2014 od 17,00 do 21,00 in v soboto, 13. septembra 2014 od 9:00 do 17:00 v Ljubljani

Prijave sprejemamo do zasedenosti mest na https://vezal.si/prijavnica/.

Kako narediti vizijo in načrt za novo šolsko leto? Kako spuščati nadzor? Kaj pomeni varen odziv? Kako ravnati v situacijah, ko so na delu rušilna čustva (jeza, sovraštvo, bes)… vse to in še več, dobite na delavnici, ki vas bo znova povezala z vašim otrokom.

Se soočate z malodušjem pri vašem najstniku? S poraznimi rezultati? Z neopravljenimi popravnimi izpiti? S pretirano obremenjenostjo? Z lenobo? Vas moti način, kako se vaš najstnik verbalno odziva? Prestopa meje in ga ne znate ustaviti?  Ste ločeni in vedno kadar otroku ni kaj prav ‘pobegne’ k drugemu staršu, kjer veljajo drugačna ‘bolj prijazna’ pravila? Ali živite v hiši z mnogo sorodniki in nimate moči, da bi lahko sami vzgajali? In kar je najhuje, ali dobivate občutek, da izgubljate stik z vašim najstnikom? Da ne veste kaj razmišlja, s kom se druži, kako gleda na svet, prestopa meje in ne upošteva dogovorov? Se ubadate z občutki krivde, da ste nekaj naredili narobe?

Ali ste v paniki, ker z vašim najstnikom nimate stika in pojma nimate kaj se z njim dogaja?

 

Ali pa morda sploh še nimate najstnika in se želite v naprej pripraviti?

Vem, še veliko več je vprašanj, kot je zgoraj omenjenih. Obdobje najstništva pomeni spremembo za vso družino. Večina staršev misli, da so to kratkotrajne ‘muhe’ in upori, vendar ni tako. To je obdobje, ko našega otroka najlažje izgubimo. Zelo hitro se nam lahko zgodi, da ne vemo več nič o njem, ne poznamo njegovih prijateljev, ne vemo kako razmišlja…

Delavnica je posebna priložnost za vas, da rešite stisko ali problem na način, ki bo miroljuben in bo v vašo družino prinesel povezanost in stik. Lahko si obetate mirnejše življenje in miren spanec.

Ta delavnica vam bo dala veščine, ki vam bodo omogočile stik z vašim najstnikom,  veščine razumevanja,   načine kako postaviti meje in mnogo poti, kako priti do rešitev, ki bodo trajne in učinkovite.

Kje bo delavnica potekala, prijave in cena delavnice:

  • Delavnica bo potekala v zavodu Vezal – Cesta 24. junija 25, Ljublajna – Črnuče. ZEMLJEVID
  • Prijavite se lahko preko spletne prijavnice, preko e-mail naslova info@vezal.si ali na GSM 041811999, 041265332.
  • Cena delavnice je 240€ za par in 150€ za posameznika.

Več o delavnici.

Takole sporočajo starši:
“Skupinska delavnica pri Albertu in Lei je bila najina prva tovrstna izkušnja. Nisva imela predstave, kako sploh bova podelila najine težave pred skupino neznanih ljudi, še manj pa, kako na taki skupinski terapiji sploh pridobiš konkretne rešitve.
Še posebej zato, ker sva imela občutek, da se najina tema nekoliko razlikuje od ostalih, recimo, klasično najstniških.
Pa vendar se je izkazalo, da se je delček vsakega dotaknil tudi naju in z lahkoto sva se preslikala v prav vsako od danih situacij. Ugotovila sva, da so težave nas vseh, v svojem bistvu podobne.
Vaje na konkretnih primerih so nama pokazale ogromno možnosti za graditev drugačnih odnosov, pogledov z druge strani. Dva polna dneva v sproščenem vzdušju sta minila prehitro in lahko bi še in še…
Vsi pa smo si bili enotni, da bi eno Leo in Alberta potreboval kar doma, za vsak primer…
Dala sta nam cel kup orodij in vzvodov, da znova lahko začnemo znova.

Delavnico priporočam ne samo staršem, ki čutijo nemoč pri odraščanju otroka.
Dobrodošla je pravzaprav za vse starše, ki želijo bodoče najstnike varno pripeljati v svet odraslih.

Lea in Albert, krasna sta!”

***

“Dan po vajini delavnici sem se počutila kot čebula, ki se lušči iz svojih ovojev. Jokala sem od olajšanja, ko sem pod vtisom delavnice z vama in stika s skupino udeležencev opazovala svoje občutke:

– da sem jaz lahko jaz, in znotraj mene ne bivajo še drugi (hčerka, mož,..), za katerih življenja bi bila odgovorna;
– da si dovolim pokukati v svoj igrivi in radovedni del, in prvič v življenju celo v svoj lenobni del !
– da me obkroža polje, ki drži mojo avtonomnost navzven in mojo varnost navznoter
– da sem organizem, ki svobodno diha .

Moja najstnica že dolgo čuti ali vsaj sluti svojo svobodo. Mene je vajina delavnica vzpodbudila h krepitvi svoje lastne svobode, in bolj ko jo bom razvila, lažje jo bom pustila živeti tudi svoji hčeri.”

Vtisi staršev, ki so že bili na delavnici.

Ker je za delavnico zares veliko zanimanje, se prijavite čim prej, saj je število prijav omejeno. Delava v manjših skupinah in je delo zato tudi bolj kvalitetno.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri