Reševanje težavnih zapletov v šolah

 In Uncategorized @sl

tezavne

Specialistično enodnevno izobraževanje za ravnatelje, svetovalne delavce in učitelje

TERMIN: četrtek, 4. december 2014, od 9h do 16.30 (8 ur)
Lokacija: Ljubljana, Črnuče, Cesta 24. junija 25.
Cena: 100 € + ddv (cena vključuje kosilo – 5 izbir – in prigrizke med odmori)

Težavni zapleti v šoli so primeri z učenci, starši ali sodelavci, kjer se kot v začaranem krogu ponavljajo enaki vzorci, brez prave rešitve, z močno intenziteto čustev, z izidom, kjer tudi po zaključku ostaja napetost v odnosih, kjer je mnogo odkritega ali prikritega bojevanja, mnogo nezadovoljstva,…
To so stresne izkušnje, ki nam nalagajo težo, vodijo k izgorelosti in drugim stresnim boleznim.

V enem dnevu si lahko privoščite izkušnjo, ki vam bo omogočila, da se boste ustrezno zaščitili.

KAJ BOSTE PRIDOBILI?

Spoznali boste veščine komunikacije za težavne primere. Kako videti situacijo, ostati empatičen in hkrati ohraniti zdravo distanco? Kako ne postati del problema? Kako ravnati z močnimi čustvi (jeza, bes, grožnje…)?
Konkretne vaje na lastni koži. Uporabno na delovnem mestu in tudi doma. Veščine, ki vam omogočijo, da boste postali gospodar nad težavnimi situacijami.

Seznanili se boste s tehnikami, kako poslušati in slišati drugega, kadar vas napada ali je v boju – in kako vstopiti v smisel sveta drugega, ki se povsem razlikuje od smisla v našem svetu. S tem ohranite notranji mir in dostojanstvo.

S pridobljenimi veščinami boste znali najti drugačen okvir, pogledati na situacijo z drugačnega zornega kota, prepustiti odgovornost tja, kamor sodi in si ne nalagati nepotrebnih bremen nase. Ne boste po nepotrebnem vpleteni v primere, ki so jih zapletli drugi!

Opremljeni boste z orodjem, ki pomeni manj stresa, več moči za posredovanje v težkih situacijah, manj izogibanja in »pometanja pod preprogo«, posledično več zaupanja v kolektivu in med ljudmi, s katerimi delate.

Udeleženci prejmejo potrdila o udeležbi.

KAKO?
Izobraževanje poteka kot delo na konkretnih primerih, ki jih z aktivno soudeležbo oblikujemo skupaj. Učite se na lastni koži. Znanja osvojite kot praktično izkušnjo, brez teorije, prosojnic in fotokopirane literature.

VSEBINA

9.00 – 10.30: Uvod v razumevanje dinamike zapletov in vedenj v frustracijah. Sistemski pogled na zaplet, deleži, model in proces zniževanja napetosti. Delo z intenzivnimi čustvi.
10.30 – 10.45: Odmor.
10.45 – 12.15: Primeri reševanja zapletov z učenci.
12.15 – 13.15: Kosilo.
13.15 – 14.45: Reševanje zapletov s starši.
14.45 – 15.00: Odmor.
15.00 – 16.30: Zapleti med sodelavci. Odgovori na vprašanja.

Izobraževanje poteka kot osebna izkušnja v manjši skupini do 20 udeležencev, kjer je nujna lastna udeležba.

Imate možnost, da delate na konkretnih primerih iz delovnega okolja ali zasebnega življenja. S tem boste opremljeni za takojšnje ukrepanje in reševanje dilem.

Za izhodišče vam lahko pomaga opis situacij, kjer prepoznavamo potrebo po posredovanju:
starši pridejo in se pritožujejo čez učitelje; starši pričakujejo pomoč, a nikakor nočejo slišati druge plati; starši so lahko nestrpni do šole in ovirajo sodelovanje; učitelji se pritožujejo čez učence in pričakujejo pomoč iz pisarne; učitelji imajo težave v komunikaciji s starši; učenci so v stiskah zaradi medsebojnih sporov in dolgoletnih zamer; sodelavci so obremenjeni drug z drugim; vodstvo pričakuje ukrepanje v težavnih razredih ali delo s težavnimi učenci.

Pridobljene veščine boste v praksi lahko uporabili takoj! Oglejte si mnenja dosedanjih udeležencev in reference izvajalca na www.vezal.si / podstrešje

V skupini z medsebojno obljubo zagotovimo varovanje zasebnosti in popolno varnost za delo.

PRIJAVE do 20. novembra 2014 na: albert.mrgole@vezal.si

Po prejeti prijavi prejmete potrditev vašega mesta v skupini in vse ostale potrebne informacije za udeležbo .

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri