Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

This dogodek has passed.

Uspešna komunikacija z najstniki

10. 5. 2019 ob 9:00 11. 5. 2019 ob 16:00

Nekaj ‘osnovnih’ stvari, ki jih boste pridobili na delavnici

  1. Pridobili boste svojo zdravo notrjanjo moč.
  2. Na bolj učinkovit način boste razumeli svoja vedenja in vedenja vašega najstnika.
  3. Pridobili boste veščine varnega odziva in ga začeli uporabljati. To je proces učenja, ki potrebuje znanje in disciplinirano uporabo v praksi.
  4. Na nov način boste spoznali kaj pomeni čustven odziv in lahko se boste začeli učiti ravnati s čustvi (proces).
  5. Pridobili boste orodja, kako narediti vizijo in načrt za samostojno delo v šoli. Kako spuščati nadzor? Vse to in še več, dobite na delavnici, ki vas bo znova povezala z vašim otrokom.
  6. Na delavnici boste dobili znanje iz konkretnih veščin in konkretnih prijemov za varen stik in komunikacijo z vašim najstnikom.
  7. Delavnica bo prebudila vašo ustvarjalnost v smeri iskanja rešitev, ki so učinkovite in funkcionalne v vaši družini.

Dobrodošli tudi starši s težjimi vprašanji:

Se soočate z malodušjem pri vašem najstniku? S poraznimi rezultati? Z neopravljenimi popravnimi izpiti? S pretirano obremenjenostjo? Z lenobo? Vas moti način, kako se vaš najstnik verbalno odziva? Prestopa meje in ga ne znate ustaviti? Ste ločeni in vedno kadar otroku ni kaj prav ‘pobegne’ k drugemu staršu, kjer veljajo drugačna ‘bolj prijazna’ pravila? Ali živite v hiši z mnogo sorodniki in nimate moči, da bi lahko sami vzgajali? In kar je najhuje, ali dobivate občutek, da izgubljate stik z vašim najstnikom? Da ne veste kaj razmišlja, s kom se druži, kako gleda na svet, prestopa meje in ne upošteva dogovorov? Se ubadate z občutki krivde, da ste nekaj naredili narobe?

Ali ste v paniki, ker z vašim najstnikom nimate stika in pojma nimate kaj se z njim dogaja? Nimate nobenega vpliva več in se soočate z odtujenostjo, ignoranco, lažmi…?

Ali pa morda sploh še nimate najstnika in se želite v naprej pripraviti?

Vem, še veliko več je vprašanj, kot je zgoraj omenjenih. Obdobje najstništva pomeni spremembo za vso družino. Večina staršev misli, da so to kratkotrajne ‘muhe’ in upori, vendar ni tako. To je obdobje, ko našega otroka najlažje izgubimo. Zelo hitro se nam lahko zgodi, da ne vemo več nič o njem, ne poznamo njegovih prijateljev, ne vemo kako razmišlja…

Delavnica je posebna priložnost za vas, da rešite stisko ali problem, ki bo v vašo družino prinesel zdrav način prehajanja v obdobje odraslosti vaših otrok. 

Lahko pridem sam(a) ali morava priti oba?

Če prideta partnerja skupaj, bosta od delavnice iztržila največ, saj bosta lahko spremembe doživljala skozi lastno, individualno izkušnjo in se o tem pogovarjala.

V primeru, da eden od partnerjev ne želi priti, je vseeno dobro, če pride en sam. En sam lahko naredi ‘čudeže’, saj se spremembi vedno prilagodi cel sistem.

Kdaj bo delavnica potekala?

V petek 10. maja od 16.30 do 20.30,

v soboto 11. maja  od 9.00 do 16.00

Dolžina delavnice: 15 izobraževalnih ur.

Število mest je omejeno. Delamo v majhni, zaupni skupini. Največ 9 parov.

Cena: 

210,00 eur – posameznik
370,00 eur- par

*DDV je vključen v ceno

Vrednost delavnice

Naložba v tovrstno osebno delo je doživljenjska.