Fuck you – I’m released!

Fuck you!

 

Utapljam se v metaforah, kot so:

Utapljam se v skrbeh, v denarju (ko bi se vsaj – v lastnem, mojem, svojem ), v dolgovih, v dreku, v času, v prahu…. Utapljam se lahko v čemerkoli se hočem. Ampak samo do izčrpanosti, ne do smrti. Življenje je redko prijazno s smrtjo. Lahko pride lepega jutra in ti jo vrže pri zdravniku. Vtakne ti jo nekam v žep, skrije za uho, stlači v nos… Z namenom, da bo prihajala počasi, in žrla košček za koščkom upanja, volje in življenjske energije. Ali pa pride v enem trenutku, jo posede v naročje in ČAO, ni te več. Ni me več. Ali ni ga več… Kar tako v tri krasne, brez razloga. Leta niso važna. Niti moja, Niti tvoja. Niti leta naših otrok.
Zadnje čase se zdi, kot da je življenju dolgčas in trosi smrt res brez pomisleka. Ali pa se mi iz življenja delamo norca in življenje samo vrača. Kot otrok, saj veste. Jaz tebi krava, ti meni konj… in tako do izmučenosti.
Utrujena sem od igric, od zastraševanja in neumornega truda mnogih pomembnih (tistih, ki mislijo, da so pomembni) ljudi, da bi obupali.
Ne da se mi več. Obupala sem. Zato me ne bo več skrbelo, zato bom raje spala, kot da budna zrem v strop, zato ne bom imela več slabih misli, ampak si bom zanalašč izmišljevala same lepe stvari. Ja, izmišljevala si jih bom in si delala brezskrben lajf. Zakaj meni moje izmišljene zgodbe ne bi pomagale, izmišljene zgodbe drugih bi me pa uničevale? To ni logično. NI!
Nekoč sem govorila, da bom sedela na kupu denarja, ko bom velika. Zdaj sem velika in pod mano je kup denarja – sef od NLB.
Evo, moja vizija se je uresničila. Butasto seveda, ker sem pozabila na svojilni zaimek in denar, na katerem sedim zelo ni moj.
Lahko pa poskusim znova. Ker sem že velika bom rekla takole:
»Naslednji teden bom sedela na kupu SVOJEGA denarja.«
Bom šla vplačat LOTO, da življenje ne bo v skrbeh, kje naj dobi, za uresničitev moje želje.
Evo, to je moja lepa zgodbica za danes.
Kmalu bo nova.
Ne bom se delala norca iz življenja, rajši ga bom uživala.

 

Published by

simon

Rada imam sebe. Rada imam G.A. in najine otroke. Rada imam svoje starše, mojo sis in vse okoli nje, rada imam prijatelje, rada imam živali in ljudi, rada imam letne čase, še posebej pomlad in jesen. Rada imam naravo, še posebej vonj po morju in vonj po gozdu. Rada imam življenje. Sovražim bolj malo stvari, nekaj jih pa je. To so: hud mraz, huda vročina, zobar in dnevi, ko sem slabe volje. Moje življensko vodilo je: 'Kar deluje razvijaj, kar ne deluje opusti!' Ves čas nekaj počnem, npr. se na različne načine družim z najinimi otroki, berem, pišem, se sprehajam, tičim s prijatelji,služim novce/refleksoterapija, partnersko svetovanje - kopilotka G.A., opravljam razna prijetna in neprijetna gospodinjska opravila. V vsem kar počnem v glavnem uživam, izjema so stvari, ki jih MORAM opraviti - teh ne maram. Moje živali - moja skrita ljubezen. Irska seterka GoYa, muc Miško in mucka Etna.

One thought on “Fuck you – I’m released!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *