Dopuščanje dopusta

Po povsem zavestni odločitvi sva se odrekla dopustu in zaslužku skozi poletje. Najin cilj je bila knjiga in kjerkoli sva bila, kamorkoli sva šla sva pisala, se pogovarjala (o knjigi) in spet pisala. Tako v znamenju doma, kot Bohinja in celo 4 dni na Krku. Ampak v najini zavesti je bil samo en cilj: KNJIGA!
Celo otroci so spoštovali ta tihi dogovor in funkcionirali ves čas dokaj samostojno.
Potem pa je naneslo, da sva knjigo končala in v istem trenutku se je ponudila priložnost za 5 dni dopusta prek Topqupona. Tukaj se začne nova zgodba.

Pozdrav delfinov
Pozdrav delfinov

Najprej naj omenim, da so naju nategnili, ker so vmes zamenjali politiko plačevanja in zdaj si po novem kupiš pravico do popusta in ta znesek se ne odšteje od končne cene, kot se je včasih. Jaz nisem prebrala drobnega tiska (mirno mi rečete krava neumna) in sva plačala toliko, da bi šla lahko v hotel s 4 zvezdicami ali vsaj v takega, ki ima internet ali…
Lahko bi šla v hotel, s katerega vidiš morje. Ko sva prispela, so nama prijazno pojasnili, da nama bodo dali balkon, ampak pogleda na morje pa ne! Vstopila sva v sobo in najin pogled se je zazrl v pozidan hrib.
Jajapajade, če sem s hribov, še ne boste z mano delali, kot da sem s hribov. Pot pod noge, nazaj v recepcijo. Zdaj sem še jaz prijazno pojasnila, da sva rezervirala sobo s pogledom na morje, da so nama rezervacijo potrdili in da naj to uredijo. Pol pa gospođa dol in gospođa gor… Fak, res se mi ne da poslušat tega sranja. Prišla sva na dopust, imava obletnico poroke, napisala sva 300 strani debelo knjigo! Zahtevam sobo z morjem. Basta. Tole sem malo bolj prijazno predočila in Gospođa mi je namignila, da če doplačam 5€ na osebo bi pa šlo. Glede na to, da so me že okradli, sem se pustila okrasti do konca. Tako sva dobila svojo sobo z razgledom na morje. Zakaj svojo? Ker je imela najina soba na notranji strani še ena vrata, ki so vodila v sosednjo sobo in nikoli nisi vedel ali bo morda kdo vstopil. Vsaj zaklenjena so bila. Ponoči sta se najina priglavna soseda odločila za posteljne radosti in najina postla se je guncala, kot da gugata dojenčke. Nina nana aja tutaja… Ali ima hotel internet? Seveda ga ima! Ampak samo v vetrolovu. Srednji vek.

Hribovci radi gledamo morje :)
Hribovci radi gledamo morje :)

Midva se nisva dala. Morda zato, ker se sploh nisva zavedala, kako zelo sva utrujena. Prvih 24 ur sem spala in bila vmes v presledkih 7 ur budna. Nato sem spala še nepretrgoma 9 ur. Sploh nisem vedela, da sem sposobna toliko spat. Preprosto sva odklopila, se predala. GA je spal malo manj ampak vmes ni počel nič. Sestradana po nič sva se ga najprej do nezavesti nažrla. Imela sva sobo z balkonom in pogledom na morje, zgodbo z denarjem sva dala v oklepaj, ker je bila edina možnost, da si zaserjeva dopust. Sicer pa res veliko smeha, neumnosti, prebranih strani in napisanih vrstic. Kar je še posebej omembe vredno, jata delfinov, ki nama je drugo jutro uprizorila celo predstavo.Zato je bilo vredno doplačati razgled.
Tisti, ki kupujete na čip portalih pa pazite, ni vse tako ugodno kot se sliši. Lani sva bila za manj denarja v hotelu s 4****. Žal kar naprej dobivamo sporočila, ne zaupat, ne verjet …, če pa to počneš si butast.
Jaz sem tokrat dobila certifikat.

Jutranje razvajanje
Jutranje razvajanje

Published by

simon

Rada imam sebe. Rada imam G.A. in najine otroke. Rada imam svoje starše, mojo sis in vse okoli nje, rada imam prijatelje, rada imam živali in ljudi, rada imam letne čase, še posebej pomlad in jesen. Rada imam naravo, še posebej vonj po morju in vonj po gozdu. Rada imam življenje. Sovražim bolj malo stvari, nekaj jih pa je. To so: hud mraz, huda vročina, zobar in dnevi, ko sem slabe volje. Moje življensko vodilo je: 'Kar deluje razvijaj, kar ne deluje opusti!' Ves čas nekaj počnem, npr. se na različne načine družim z najinimi otroki, berem, pišem, se sprehajam, tičim s prijatelji,služim novce/refleksoterapija, partnersko svetovanje - kopilotka G.A., opravljam razna prijetna in neprijetna gospodinjska opravila. V vsem kar počnem v glavnem uživam, izjema so stvari, ki jih MORAM opraviti - teh ne maram. Moje živali - moja skrita ljubezen. Irska seterka GoYa, muc Miško in mucka Etna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *