nikakor ne morem nehat padat

2014-07-27 10.54.46

 

Ne, ne z mano je vse OK. Celo uživam. Sem v Bohinju, piše se 27.julij, oblečena sem v debele štumfe, debel pulover, zunaj je 15 stopinj in v desen uč me je pičil komar. Zato, danes selfie odpade.

Je pa v večji nemilosti dež. Ne more in ne more nehat padat. Na trenutke mu skoraj uspe, pa se spet nekaj zgodi in se vliva z nebes, kot solze iz oči razočarane najstnice.

Včeraj sem prebrala, da nam grozi smrtonosna otoplitev zemlje. Ja, letos nam res ne morejo grozit, da bo zmanjkalo vode. Bo pa sedaj ta voda v kombinaciji z vročino, ki jo napovedujejo, kot bi človeštvo zaprli v pisker in ga skuhali kot špagete. Strah je pomemben dejavnik vladanja. Cepi ljudi s strahom in bodo najprej krotki in previdni – iskali bodo rešitelja. Vendar ga ne bodo našli. Naslednja faza dolgotrajnega strahu je apatija. Ko ima svet apatično ljudstvo, je vladanje otroško lahko.

Proti strahu se lahko borimo samo s tem, da dobro poznamo sebe. Sicer pa, zakaj bi si metali pesek v oči. Naš dom – zemljo, smo že pripeljali do točke, ko je samo še vprašanje časa, kdaj se bo odtrgala z nitke in padla v vesolje, morda bo zmrznila ali pa izgorela, morda bo razpadla. Morda to ne bo jutri, nadaljnji milijon pa verjetno ne bo zdržala. Torej, poletja nimamo, imamo pozno jesen, novembra bo poletje in mi smo prilagodljiva bitja, ki moramo sprejeti, da se vse enkrat konča. Danes je morda tisti dan, ko je v omarah treba zamenjati garderobo in postaviti puloverje in bunde bolj v ospredje. Novembra pa si rezervirajte počitnice na morju, izven sezone, poceni in odbito. To je moj namig in verjemite mi, vredno ga je poslušati.

Published by

simon

Rada imam sebe. Rada imam G.A. in najine otroke. Rada imam svoje starše, mojo sis in vse okoli nje, rada imam prijatelje, rada imam živali in ljudi, rada imam letne čase, še posebej pomlad in jesen. Rada imam naravo, še posebej vonj po morju in vonj po gozdu. Rada imam življenje. Sovražim bolj malo stvari, nekaj jih pa je. To so: hud mraz, huda vročina, zobar in dnevi, ko sem slabe volje. Moje življensko vodilo je: 'Kar deluje razvijaj, kar ne deluje opusti!' Ves čas nekaj počnem, npr. se na različne načine družim z najinimi otroki, berem, pišem, se sprehajam, tičim s prijatelji,služim novce/refleksoterapija, partnersko svetovanje - kopilotka G.A., opravljam razna prijetna in neprijetna gospodinjska opravila. V vsem kar počnem v glavnem uživam, izjema so stvari, ki jih MORAM opraviti - teh ne maram. Moje živali - moja skrita ljubezen. Irska seterka GoYa, muc Miško in mucka Etna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *