Ljubezen je lahko kot brzostrelka

Včasih se hudo zagrejem za kakšno stvar. Zagrejem, ker se mi zdi dobra, potrebna, koristna… Tako sem se tudi zagrela za Večer Ljubezni. Vse dneve presedim ob ljudeh, kjer poslušam tako neskončna hrepenenja po sprejetosti, po ljubezni, po pripadnosti… Priznam, nekaj je v tem sigurno tudi mojega. Če ne, me ne bi zagrabilo. Hvaležna sem zato, da imam hrepenenja, to je eden od znakov, da sem še živa.

NO, pa se ga lotim, tega Večera Ljubezni. Okolica je navdušena. Trepljajo me po ramenih, se veselijo… ampak, ko jih vprašam: ‘A prideš?’, se pa malo zmedejo.

Vprašanja, kaj se bo tam dogajalo, kdo bo, kako bo?, A zdaj bomo vsi, tisti, ki so v parih in tisti, ki so sami? A potem bodo tisti, ki so sami gledali tiste, ki so v parih, kako so srečni?

Kaj je narobe z nami? Jaz rečem LJUBEZEN in veliko ljudi sliši BRZOSTRELKA!

Valentinovo mi nikoli ni bilo všeč, iz preprostega razloga. Ker diskriminira Ljubezen. Saj je fajn bit zaljubljen. Že to, da si zaljubljen je ene vrste praznik. Imava eno skupino parov, ki je nadvse zagreta za delo in tako je Valentinovo zraslo v praznik Ljubezni. Za vse. Ker ne maram diskriminacij, noben najin program ne izključuje ljudi, ki nimajo partnerjev. Zdaj se sprašujem, ali je možno, da se ljudje, ki so sami, sami diskriminirajo? Morda tudi na način, da ostajajo sami. Vsekakor bo to moja tema za razmislek in raziskovanje.

Jaz bom pa vztrajala. Pri prazniku Ljubezni. Imamo že precej prijav, torej obtajajo tudi taki, ki verjamejo, da ljubezen ni cuker, ampak nujna potreba za preživetje.

Celo nekaj pogumnih prijav v ednini se je zgodilo. Veselim se, veselim se, veselim se…

Za vzpodbudo pa pesmica.

Published by

simon

Rada imam sebe. Rada imam G.A. in najine otroke. Rada imam svoje starše, mojo sis in vse okoli nje, rada imam prijatelje, rada imam živali in ljudi, rada imam letne čase, še posebej pomlad in jesen. Rada imam naravo, še posebej vonj po morju in vonj po gozdu. Rada imam življenje. Sovražim bolj malo stvari, nekaj jih pa je. To so: hud mraz, huda vročina, zobar in dnevi, ko sem slabe volje. Moje življensko vodilo je: 'Kar deluje razvijaj, kar ne deluje opusti!' Ves čas nekaj počnem, npr. se na različne načine družim z najinimi otroki, berem, pišem, se sprehajam, tičim s prijatelji,služim novce/refleksoterapija, partnersko svetovanje - kopilotka G.A., opravljam razna prijetna in neprijetna gospodinjska opravila. V vsem kar počnem v glavnem uživam, izjema so stvari, ki jih MORAM opraviti - teh ne maram. Moje živali - moja skrita ljubezen. Irska seterka GoYa, muc Miško in mucka Etna.

2 thoughts on “Ljubezen je lahko kot brzostrelka”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *