Veselimo se po otroško

Prvi sneg, zima, bliža se dišeči Božič… Imamo kak dober razlog, da ne bi skakali do stropa in nazaj?

Pri nas so še živali vse iz sebe. Čili – naša nova psička, bi poletela, če bi znala. Samo zre v nebo in se čudi: “Glej koliko žogic pada dol!” Teka sem in tja, jih lovi… žogice pa takoj, ko pristanejo v njenem gobčku postanejo nevidne. Kako čudne žogice!

Otroci se veselijo. Odrasli pa (nekateri) – gledajo skozi okno in zaskrbljeno razmišljajo, kaj bo jutri, kako bodo prišli v službo ali celo na drugi konec Slovenije?… Polno je stvari, ki so neodložljive in lahko se zgodi konec sveta, če nas ne bo zraven… Sneg pa se ne zmeni za ta naša vprašanja. Pada in padal bo vso noč, pravijo.

In otroci se bodo vseeno veselili. Če bodo videli, da nas s svojim veseljem spravljajo ob živce, so bodo nekateri veselili še bolj, drugi pa bodo potiho pod odejo molili, naj zapade snega do strehe.

Ha, ha, spomnim se tega. To so bile moje molitve, ko sem bila majhna.  E. mi je zjutraj rekel, da je sanjal, da je zapadlo toliko snega, da je šel skozi okno (v prvem nadstropju) svoje sobe, ven iz hiše. Smejali smo se.

Kadar se jezimo smo otroci, kadar smo v boju smo otroci… Kako, da ne znamo (upamo) biti otroci v veselju.

Veselim se snega do strehe in vem da ne bo konec sveta, če jutri ne bom mogla iz hiše.

Veselim se praznikov.

Veselim se vseh treh stričkov, ki bodo prišli skozi dimnik, okno, vrata …

Veselim se dobrih želja in malih pozornosti, kot so objem, topel pogled in nasmeh…

Veselim se prijateljev, ki si bodo vzeli čas  zame…

Veselim se pošte! Odločila sem se, da bom v decembru vsako položnico doživela kot novoletno voščilo.

“Oh, elektro, kako srečna sem, da si se spomnil name in to ravno decembrska in še celo decembra, ko je že toliko drugih stvari. Ti bom iz hvaležnosti kar nakazala ene 100 €”

Prav do vrh glave imam enih malih skrbi, ki se na koncu izkažejo kot bedne in nepomembne. Zato se bom od tega trenutka naprej po otroško veselila. Če ne bo šlo drugače pa pod odejo!

Published by

simon

Rada imam sebe. Rada imam G.A. in najine otroke. Rada imam svoje starše, mojo sis in vse okoli nje, rada imam prijatelje, rada imam živali in ljudi, rada imam letne čase, še posebej pomlad in jesen. Rada imam naravo, še posebej vonj po morju in vonj po gozdu. Rada imam življenje. Sovražim bolj malo stvari, nekaj jih pa je. To so: hud mraz, huda vročina, zobar in dnevi, ko sem slabe volje. Moje življensko vodilo je: 'Kar deluje razvijaj, kar ne deluje opusti!' Ves čas nekaj počnem, npr. se na različne načine družim z najinimi otroki, berem, pišem, se sprehajam, tičim s prijatelji,služim novce/refleksoterapija, partnersko svetovanje - kopilotka G.A., opravljam razna prijetna in neprijetna gospodinjska opravila. V vsem kar počnem v glavnem uživam, izjema so stvari, ki jih MORAM opraviti - teh ne maram. Moje živali - moja skrita ljubezen. Irska seterka GoYa, muc Miško in mucka Etna.

8 thoughts on “Veselimo se po otroško”

 1. Hoj, pri nas je pa ravno obratno – otroci zaskrbljeno gledajo skozi okno – bo jutri treba v LJ (in ne bi šli z vlakom). Jaz pa kar gledam, pa malo delam, pa spet gledam – pada, pada mehki sneg. Je fajn, če si sam svoj gospodar …

 2. Ja se znam veseliti snijeg kao dijete:)) Možda zato što tako rijetko pada na mom otoku. I veselim se tebi:-* Lijep pozdrav svima:)

 3. Me veseli, da je tudi v veselju veliko odraslih otrok :D.
  Tukaj pada, kot, da nikoli ne bo nehalo…
  In pozdrave nazaj na otok;).

 4. Kam jes spadam? Definitivno pod prvi komentar!

  Blagor se ti, da lahko tko razmišljaš… in ti želim, da bi tko res razmišljala še vse do januvarja!

 5. Medeja, verjemi mi, da je mnogo bolje biti otrok v veselju, kot v jezi. Se potem bolje počutiš.

 6. hobit, lepo da je padu sneg, sem prov vesel pa še tole našo deželico je spremenu iz smetišča v pravlično deželo.
  lepe pozdrave iz kranja, prinas spet padajo snežinke “zametavke”.
  mamut

 7. hihi, saj nisem otrok v jezi, samo sneg neham marat pri priči, ko je treba stopit iz hiše…
  se pa strinjam, da je lepo, ko nekaj belega prekrije vso svinjarijo, seveda ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *