Kazalo je prav lepo

Se bom veselila, se veselim! So pa zjutraj navsezgodaj namesto snežink potrkale preizkušnje. Ko človek dela, si zasluži plačilo. Ko dobi plačilo, si zasluži, da si oddahne in ko si oddahne, lahko spet dela. Tako bi bilo v pravljični deželi. In moji deželi seveda tudi. Če obstaja pravljična dežela, zakaj to ne bi bila moja dežela? Pravzaprav nikjer ne vidim niti najmanjšega razloga.

Kakorkoli že, prišel je tisti drugi del, drugo dejanje bi rekla, ko se v pravljični deželi počiva. Tako nalahko, počasi. Kavica pred terapijo in mirno jutro, ko GA privihra v kuhinjo in obelodani, da je končno našel zimske čevlje za naš avto. ‘Fino’, porečem. Pa me vseeno zanima koliko bo to skrajšalo moj pravljični počitek. Koliko bo koštalo? Kaj? 160€ en čevelj za avto? Kupi mu natikače! ####### (Nihče noče vedeti kaj tole ##### pomeni!)

Dva meseca si že ne kupim škornjev, ker stanejo pol avtomobilske gume ker… kaj jaz vem … se mi zdijo nesramno dragi in kar naprej upam, da bom kje dobila škornje brez šnol, štrikcev, bleščic, zmečkanega usnja (beri skaja) za eno normalno ceno in ne ljubi moj, poišči za ta preklemani stroj natikače.

GA ljubeče in previdno začne: “Na internetu…”

“Briga me internet… vzemi GSM in komuniciraj, sprašuj, koplji, praskaj, moli… !”

Me je vzel kar resno. Ne vem ali zaradi frekvence, ali zaradi zariplosti obraza ali zato, ker je doživel kako dolge peclje imajo moje oči.

Fino mi je, kadar se v avtu počutim varno ampak ni mi fino, kadar me nek prodajalec želi prepričati, da so te gume še edine na zalogi in to edine na svetu. GA se je spojil s svojim GSMjem in komuniciral.

Vmes mu je še M. namignil en servis, ki bi utegnil kaj imeti. In je imel. En čevelj za avto, za en par škornjev zame (govorim o poceni škornjih, očitno, čeprav so mi najbolj všeč eni za 200€, ampak na njih ne piše, da so narejeni zame). Razlika je samo v tem, da avto jutri dobi nove čevlje, jaz pa škornje nevemkdajže. Bo že.

Veselim se pa še vedno. Po otroško.

Published by

simon

Rada imam sebe. Rada imam G.A. in najine otroke. Rada imam svoje starše, mojo sis in vse okoli nje, rada imam prijatelje, rada imam živali in ljudi, rada imam letne čase, še posebej pomlad in jesen. Rada imam naravo, še posebej vonj po morju in vonj po gozdu. Rada imam življenje. Sovražim bolj malo stvari, nekaj jih pa je. To so: hud mraz, huda vročina, zobar in dnevi, ko sem slabe volje. Moje življensko vodilo je: 'Kar deluje razvijaj, kar ne deluje opusti!' Ves čas nekaj počnem, npr. se na različne načine družim z najinimi otroki, berem, pišem, se sprehajam, tičim s prijatelji,služim novce/refleksoterapija, partnersko svetovanje - kopilotka G.A., opravljam razna prijetna in neprijetna gospodinjska opravila. V vsem kar počnem v glavnem uživam, izjema so stvari, ki jih MORAM opraviti - teh ne maram. Moje živali - moja skrita ljubezen. Irska seterka GoYa, muc Miško in mucka Etna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *