Kadim, dejte me ustrelit

Mogoče bom s tem zapisom dvignila veliko prahu in prav je tako.

Kadim, sem kadilka. Obredna kadilka. Kaj pomeni obredna kadilka? Ne prižgem si cigarete takoj po seksu, zjutraj preden se dvignem v postelji, pri vsaki kavi, vedno kadar sem živčna… Prižgem zvečer, ko sem sama –  manj, ko sem v družbi – več. Naj vas potolažim, na živce mi gre vonj po tobaku, pokajeni čiki v pepelniku. Rada pa prižgem cigareto in jo s srcem pokadim.

Najbolj pa mi  gredo na živce nekadilci, ki se fašistično obnašajo do nas, kot da smo zastrupljeni, pokvarjeni, slabi…

‘Mi živimo zdravo’, slišimo od njih. Kdo živi zdravo, lepo vas prosim? V časih, ko preštevamo E-je v hrani, v časih, ko na agrumih piše, da si umijmo roke potem, ko smo jih olupili, v časih, ko na ekološko pridelano hrano pada kisel dež… ne bom pretiravala.

Midva z GA si zvečer, po napornem dnevu privoščiva cigareto v kuhinji, ker se imava rada in ker živiva karseda zdravo – torej se ne izpostavljava revmi in prehladom. Potem prezračiva in zjutraj ni ne duha, ne sluha, o razvratu.

Koga bi bolelo, če bi kadilci imeli svoj prostor za kajenje, komu bi smrdelo. Nekadilcem bi prepovedali vstop v te prostore in vse bi bilo v najlepšem redu. Pa kaj naj, ko se nekadilci tako radi družijo s kadilci. In tako zdaj zunaj na mrazu skrbi za svoje zdravje enako število kadilcev in nekadilcev…

Za enkrat okolico ogrožam s tobakom, kaj pa tisti, ki okolico ogrožajo z drugimi rečmi. A bomo skupaj čakali na odstrel.

No ja, to bomo še videli. Najprej kadilce!

Published by

simon

Rada imam sebe. Rada imam G.A. in najine otroke. Rada imam svoje starše, mojo sis in vse okoli nje, rada imam prijatelje, rada imam živali in ljudi, rada imam letne čase, še posebej pomlad in jesen. Rada imam naravo, še posebej vonj po morju in vonj po gozdu. Rada imam življenje. Sovražim bolj malo stvari, nekaj jih pa je. To so: hud mraz, huda vročina, zobar in dnevi, ko sem slabe volje. Moje življensko vodilo je: 'Kar deluje razvijaj, kar ne deluje opusti!' Ves čas nekaj počnem, npr. se na različne načine družim z najinimi otroki, berem, pišem, se sprehajam, tičim s prijatelji,služim novce/refleksoterapija, partnersko svetovanje - kopilotka G.A., opravljam razna prijetna in neprijetna gospodinjska opravila. V vsem kar počnem v glavnem uživam, izjema so stvari, ki jih MORAM opraviti - teh ne maram. Moje živali - moja skrita ljubezen. Irska seterka GoYa, muc Miško in mucka Etna.

6 thoughts on “Kadim, dejte me ustrelit”

  1. Ti rečem, na Češko! Najbolj bom pogrešala, da ni kadilskega zakona! :)

  2. Ha, kolk si hitra. Mislim, da so hrvati tud zdržal samo 14 dni. J**** kadilski zakon, mene jezi diskriminacija in jezi me, da nekadilci zunaj z nami zmrzujejo… NOT NAJ BOJO! NA TOPLEM; SAJ SO TO HOTL!!!!

  3. Sicer sem res zelo redko v lokalu, ampak moram rečt, da uživam ob tem, da stopim v lokal in vonjam čaj in ko izstopim ne smrdim kot kronični kadilec. In s kadilci sedim na toplem, oni pa na vsake tolk zunej zmrzujejo, in kadijo – jim že tko paše.
    Proti kadilcem nimam nič, prav tako pa ne proti zakonu :)

  4. Ne, nismo hoteli, da bi bili mi noter na toplem in vi zunaj zmrzovali! Včasih z veseljem zmrzujemo z vami;)
    Od kje pa takšna jeza? Verjetno bi bilo res lepo po dobrem kosilu prižgati kakšno cigareto in uživati, kot ob kozarcu vina. Ampak, če se spomnim tistih časov, ko hrana ni imala okusa, jedli smo dim, enkrat smo celo zbežali iz gostilne ne da bi jedli. Šli smo domov, lačni.

  5. Stella, jeza od tam, da me je en večer zeblo zunaj z nekadilci vred, gledali smo v prazen lokal. In zakon, ki je obljubljali izbiro je bil OK. Naj naredijo lokale za kadilce in potem pač izbiraš. jeza od tam, kjer nekdo preprosto misli, da lahko nekoga prečrta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *