Uspešna komunikacija z najstniki – 3 dnevna intenzivna delavnica

290.00 440.00  z DDV

 

Najstniki, enako kot majhni otroci, potrebujejo varni temelj in spodbuden odziv staršev. Potrebujejo starše, ki so opora in imajo notranjo moč.

Se želite kot starši okrepiti v veščinah, ki jih potrebujete za odraščajoče otroke?

Potem je ta delavnica prava za vas! Delavnica je primerna za pare ali posameznike.

Na delavnici Uspešna komunikacija z najstniki Albert in Leonida delata s starši na konkretnih primerih, ki jih starši prinesejo s seboj.

Učimo se iz praktičnih primerov in skozi izkušnjo, ki vam ostane za vedno.

Novi datumi: Petek, 18. november 2022, od 17h do 20h, Sobota, 19.november 2022, od 9h do 17h, Nedelja, 20.november 2022, od 9h do 12h

Opis

Uspešna komunikacija z najstniki – Dvodnevni intenziv

Starši so pogosto zaskrbljeni zaradi sprememb, ki se dogajajo pri najstnikih.

Največkrat si jih razlagajo, kot da se nekaj zgodi pri otroku, da postane ‘čuden’…

Zaradi neodobravanja,  pogostih kritik in stalnih pritiskov se izgubi pristen, varen stik med otrokom in starši. Otrok postane uporniški, včasih agresiven ali celo nasilen.

Otrok izgublja varno zavetje in odraslega, ki bi skrbel za ‘zdravo’ odraščanje, starši pa tla pod nogami.

V družinah običajno nastane kaotična zmeda med izmikanjem in grožnjami, vendar so vsi nemočni.

Na delavnici Uspešna komunikacija z najstniki Albert in Leonida delata s starši na konkretnih primerih, ki jih starši prinesejo s seboj.

Na delavnici se učimo skozi praktične primere in skozi izkušnjo, ki vam ostane za vedno.

5 Prednosti dela v skupini:

 • Starši smo pogosto vsi iz sebe ker mislimo, da imamo samo mi stiske pri vzgoji in odnosih, ko pridemo v skupino je to skupnost ljudi ki živijo enake zgodbe in nam vrnejo občutek, da smo ‘normalni’, da bomo zmogli.
 • Imamo priložnost, da se učimo tudi iz drugih primerov in hkrati delamo individualno.
 • Na  vprašanja lahko dobimo več odgovorov.
 • Veliko staršev se je morda že soočilo z vašo stisko, slišali boste zgodbe dobrega upanja.
 • V skupini boste pridobili veliko več notranje moči.

Glavne teme:

 • Kako okrepiti in razumeti sebe kot starša.
 • Moj stik z najstnikom.
 • Kako razviti razumevanje do vedenj, ki jih ne odobravamo.
 • Ko nekaj razumemo, to ne pomeni da se strinjamo.
 • Kako ravnati s čustvi pri najstnikih.
 • Kaj je lastništvo svoje izkušnje.
 • Kaj namesto kaznovanja.
 • Kako ravnati z vedenji pri najstniku, ki so nesprejemljiva.
 • Kako postaviti meje.

Delavnica traja 3 dni (20 ur).

Cena delavnice je:

Vikend Delavnica Uspešna komunikacija z najstniki (20 ur v živo)
Darilo: 10% popust na vse ostale spletne tečaje
Darilo: Spletni tečaj Otroci in telefon samo v času zgodnjih prijav.

Vrednost paketa: 1250€

Cena delavnice na osebo:  290€ (22% DDV je vključen v ceno)

Cena v času zgodnje prijave (do 7. novemra 2022): 250,00€ na osebo.

Dodaten bonus za mame in očete, ki želijo na delavnico skupaj: 440€ (Velja samo za očeta in mamo ali partnerje iz razširjene družine, ne velja za prijatelje.)

(V kolikor bi to preračunali v vrednost Individualnega dela je to delavnica v vrednosti 1250€)

Novi datumi:

Petek, 18. november 2022, od 17h do 20h

Sobota, 19.november 2022, od 9h do 17h

Nedelja, 20.november 2022, od 9h do 12h

Dodatne informacije

Izberite možnost:

Posameznik, Par

9 mnenj za Uspešna komunikacija z najstniki – 3 dnevna intenzivna delavnica

 1. Judita Mežnar

  Bilo mi je neprijetno priti na delavnico. Vendar sem bila v taki stiski, da sem morala najti pomoč. Že po nekaj minutah sem se z drugimi starši počutila domače in sprejeto. Na delavnico sem prišla z občutkom da sem zavozila, da sem slaba mama.
  Potem sem videla tudi svoje kvalitete in počasi so v meni rasle možnosti, kako lahko vzgajam drugače.
  Zdaj me še vedno kdaj zanese. Vendar znam popraviti. Neverjetno je, kako me otrok prej ni prenašal, zdaj pa mi vedno da možnost, da povem svoje mnenje. Seveda po tem ko jaz poslušam njega.
  Na delavnico sem prišla, ker je veliko šprical, nisem poznala njegove družbe in doma se je ves čas obnašal neprijazno in jezno. Ničesat kar sem mu naročila ni upošteval, razen če je videl kakšne koristi.
  Po delavnici z drugačnimi pristopi, pa nam je uspelo narediti velik korak k povezanosti.
  Leonida s svojo srčnostjo in Albert s svojim znanjem preprosto dosežeta udeležence. Toliko aha momentov, kot sta mi jih prebudila onadva, mi jih ni prebudil še nihče. Komaj čakam, da se spet lahko udeležim kakšne njune delavnice.

  Hvala še enkrat! Dita

 2. Barbara Kobal

  Naj začnem na začetku… Še preden se je rodila prva hči, sem pridno prebirala literaturo in srkala modrosti, ki jih je velikodušno ponujala okolica na temo moj otrok, moj malček, kako vzgajati v današnjem času in podobno. “Sito”, ki je ločevalo zrnje od pleva, je s prihodom vsakega novega družinskega člana postajalo gostejše. In pri šesterici otrok sva možem že prav lepo krmarila med radostmi in tegobami, ki jih prinaša družinsko življenje z malčki. Čas pa je hitro mineval in neopazno se nam je pridružila PUBERTETA. Spet smo malce študirali literaturo, debatirali, se prerekali, jokali in se veselili, okolica je bila malo manj “pametna in vsevedna”, a je družinsko življenje kar šlo. Vse do tistega dne, ko enostavno nisem zmogla več prenašati “mrcvarjenja” našega najstnika. Zdelo se mi je, da ruši vse okrog sebe, brez kančka milosti. Kljub intenzivnemu pogovarjanju in postavljanju mej, se z možem kar nisva in nisva premaknila s točke v začaranem krogu. Premik s teorije v prakso ni in ni stekel. Potem pa sva odkrila delavnico Uspešna komunikacija z najstniki. Na intenzivnem vikendu, ki smo ga starši preživeli v intimni, zaupni skupini z voditeljema Leo in Albertom, sva dobila čisto svež pogled na situacijo. Ko slišiš druge starše in njihove težave, dobijo domači problemi manjšo težo, svoje napačne pristope pri reševanju le-teh pa pri drugih hitreje uvidimo. Voditelja sta nas prefinjeno, spodbudno in izredno strokovno vodila, da smo iskali svoje, unikatne rešitve iz naših “najstniških zagat”. Ob koncu delavnic smo se razšli pomirjeni in polni zagona za delo na nas samih, na naših odnosih z najstniki in obogateni z novimi prijateljstvi. Vsekakor delavnico Uspešna komunikacija z najstniki zelo toplo priporočam, prav tako pa tudi ostalo literaturo in poučno gradivo, ki ga ponujajo “Vezalovci”. Hvala, Lea in Albert (pa tudi udeleženci UKN) za enkratno, neponovljivo doživetje in odlično odskočno desko za nove podvige v razburljivem življenju z najstniki! se zagotovo še srečamo…

 3. Petra Gostecnik

  Draga Lea in Albert.

  S partnerjem vaju spremljava že zelo dolgo, intenzivno pa vsaj dve leti. Kjerkoli je bila kdaj možnost obiska vajinih predavanj, sva bila z vama. In ker imava doma najstnico je bilo edino logično, da prideva tudi na delavnico Uspešna komunikacija z najstniki. Zelo naju je sicer skrbelo, kako bova zmogla finančno, a sva vedela, da je sodelovanje na vajini delavnici za naju nujno, da je to najina prioriteta in da bova nekako že zmogla. In sva. Odpovedala sva se drugim stvarem, nekaj njih prestavila in si zadala, da se bova na vajini delavnici naučila vsega znanja, ki nama ga lahko posredujeta. Bilo je lepo, poučno in zanimivo delati z vama. In v skupini. Do tistega trenutka misliš, da se “norost” najstništva dogaja samo v tvoji družini. In ko vidiš, da to borbo bije večina staršev najstnikov, je lažje.
  Delavnica Uspešna komunikacija z najstnikom nama je dala ogromno. Znanja, idej, nasvetov, kako je življenje z najstnikom lahko tudi lepo, ne samo stresno. Da je najpomembnejši stik. Stik z otrokom, ki vodi v povezanost. Da znaš ločiti pomembno od nepomembnega. Spoznala sva dejstva o delovanju možganov in do kam najstniki zmorejo in zakaj ne zmorejo naprej. In ko to veš, jih lažje razumeš. Ni treba, da je vsakdan nenehen boj. To je tvoj otrok. Sicer ni več “sonček”, ki si ga nosil po rokah, je pa še vedno tvoj in ljubiš ga z vsem svojim bistvom. Čeprav ti pove, da si beden. Še vedno je tvoje sonce, čeprav je zmedeno bitje, ki se skuša postaviti na lastne noge in uveljavljati svojo voljo. A da to razumeš, mu daš prostor in ostaneš z njim povezan, je potrebno znanje. Ki ga dobiš na vajini delavnici. Zato je resnično priporočam vsem, ki se soočajo z najstniškimi izzivi.
  Hvala vama iz srca za voljo, da nas starše učita, da se da. Je pa treba vložiti trud, čas in pripravljenost na učenje. Velik objem, Petra

 4. Neža Čož Plevel

  Na to delavnico sem prvič prišla z zeloooo težko zgodbo. Tako, za katero si v sanjah nisem upala predstavljati, da jo bom zmogla naglas povedati. Ko sem prišla, sem začutila, da sem v dovolj varnem okolju, da sem med sebi podobnimi, nemočnimi starši in da smo tam vsi z istim ciljem. Preživeti kar se da normalno skozi to težko obdobje najstništva. Spoznala sem kako pomemben je stik z otrokom, spoznala sem kako pomemben je fokus, spoznala sem, da otroka tega ne delata meni, pač pa je tudi njima težko. Eno najstništvo smo že dali skozi, skozi drugega pa še plovemo. Na tej delavnici sem bila večkrat, z različnimi izzivi in hvaležna sem vama, Lea in Albert, da dajeta staršem občutek, da smo normalni. Da nam pomagata. Brez vaju bi verjetno otroka sodila po uspehih, ocenah… njun neuspeh bi bil tudi moj, z vajino pomočjo pa, sicer včasih težko, pustim, da sta otroka lastnika svojih dosežkov. HVALA!!!

 5. Mojca Drnovšek Globokar

  Mislila sem, da vse vem. Študirala sem. Kar ne vem, sem upala, pa bom rešila z darom, ki mi je bil položen v zibelko: da intenzivno čutim tudi neverbalno komunikacijo.
  Mati sem postala čez noč. Po letih neuspelih umetnih oploditev sva posvojila novorojenko direktno iz porodnišnice. Spomnim se, da sem prvo previjanje vadila 3 dni prej v pritljažniku avtomobila na lutki “baby-bornu” ob nadzoru prijateljice. Druga prijateljica mi je pomagala “izropati” Baby center, preden sva deklico prinesla domov. Sledili so nebeški občutki biti mama, ko sem lebdela od sreče….
  Potem je prišla puberteta. Moja samozavest je bila katapultirana na najtrši beton. Ob težavah odraščanja sem se spreminjala v eno veliko uho in hkrati je moj strah rasel, da ničesar ne vem o današnji mladini, ki jo obkrožajo informacije iz vseh telekomunikacijskih naprav, ki jih begajo občutki identitete, spola, ki iščejo pomen svojega obstoja. Naenkrat sem imela dve hčeri: prijazno in vodljivo ter drugo, upornico na vsej črti, ki je prevladovala večino časa. Upornost je bila bolj izrazita v odnosu z mano, kot z očetom. Zato sem se odločila, da obiščem delavnico: “Komunikacija z najstniki”.
  Toplooo jo priporočam vsem, ki čutite enako! Morda je v začetku težko, kot pri spovedi. Nihče ne govori rad o svojih neuspehih, nihče ne razgali rad svojega gnezda, družine. A vendar težave postanejo manjše, manj bolijo, ko jih deliš s starši s podobno usodo. Težave postanejo rešljive, ko ti Lea in Albert stresata nasvete in slikata odnose v drugačni luči.
  Draga Mrgoleta! Že ime izdaja vajino poslanstvo. Živahno in toplo sta zamrgolela v naši sredini v petek in soboto. Hvala, veliko sta mi dala in vesela sem, da sem bila del te zgodbe.
  Mojca

 6. Miran Klemar

  Vsi, ki pridejo do sem – na delavnico so heroji. Zberejo pogum in gredo v neznano potovanje vase. Tako sva tudi midva prišla in zmagala.Težave najine najstnice se nama niso zdele več tako velike in težke. Opremljena z napotki sva pogumno prišla domov in začela stik -stik z njo.Porajajo pa se mi še vedno nova vprašanja, ki jih je potrebno predelati. Hvala za vse. Tadeja.

  Na delavnici sem spoznal, da nisem edini ki ima najstnico, in da so to najstniki in da so vsi različni, kljub temu pa prišel do spoznanja da se vsi soočamo s podobnimi izzivi, ki jih kot starši vsi v najboljši moči in veri da za svoje najstnike delamo in želimo najboljše tudi dnevno rešujemo in premagujemo. Edinstven ključ za rešitev ne obstaja, smo pa dobili kar nekaj spoznanj in ključev s katerimi se bomo lažje soočali z izzivi. Ocena v resnici 5, ter uradna 4 le zaradi tega, ker bi želel še več časa za delavnico, več primerov, več ključev,.. Hvala, še bova prišla na delavnice, pa priporočam tudi vsem kar pogumno, po prvih minutah v rahlem strahu je takoj vse sproščeno in gre kot po maslu in še prehitro mine. Miran

 7. Natalija Kidrič (preverjena stranka)

  Na delavnico sem se prijavila v trenutku, ko sem spoznala, da vse kar naredim in rečem ne deluje oz. še slabša odnos z mojim najstnikom.
  V šolah, v katere sem hodila, so mi dali ogromno najrazličnejšega znanja. Skozi življenje sem se naučila biti natančna, vztrajna, odgovorna itd., nobena šola do sedaj, pa me ni naučila poiskati in razumeti čusta, ki se skrivajo v meni. Nihče mi ni na tako razumljiv način pokazal kakšno moč imajo nekatere besede, kot sta to naredila Albert in Lea.
  Trudila sta za vse in za vsakega posebej. Naredila sta tako domače vzdušje, da sem se počutila izredno prijetno.
  Domov sem odšla z veliko optimizma, in znanja za naprej. Strahovi, ki sem jih imela prej so kar nekam izginili in spet sem začela verjeti vase.

  Albert in Lea za ves vajin trud, za vse spodbudne besede in vso pozitivno energijo še enkrat iskrena hvala!

 8. Anonimno (preverjena stranka)

  Všeč mi je bilo, ker smo vsi sodelovali, pa ni bilo prisiljeno.

 9. Irena Mučibabić (preverjena stranka)

  Z možem sva se odločila za delavnico, ker sva si želela bolje komunicirati z najinimi najstniki in tudi med seboj.
  Udeležba na delavnici je bila res prijetna izkušnja. Lepo je bilo po obdobju omejitev druženja v času epidemije sedeti v istem prostoru z drugimi, ker so občutki drugačni kot če si ljudmi sodeluješ na daljavo.
  Lea in Albert sta poskrbela, da smo se v skupini počutili varne in sprejete, z nami sta delila svoje bogato znanje in izkušnje (zgodbe) z najstniki.
  Dogajanje je bilo dinamično, začinjeno tudi s humorjem, prepletale so se različne oblike dela – poskrbljeno je bilo za vse, za tiste, ki radi poslušajo in za tiste, ki radi govorijo, za tiste, ki jim bolj leži ”teorija” in za vse, ki jim vse skupaj osmislijo šele praktični primeri.
  Vesela sem, da sva prišla oba z možem, ker bi bilo čisto drugače, če bi mu o delavnici le pripovedovala, tako pa sva jo doživela skupaj, doživela en drugega v drugačni situaciji kot doma in od tega veliko odnesla tudi za najin odnos. Hvaležna sem za to in za spoznanja, kaj in kako lahko spremeniva, da bo naš družinski pristan še prijetnejši.
  Delavnica je kar prehitro minila. Na srečo obstaja Leina in Albertova spletna skupnost SKULAM, kjer se bova lahko še izpopolnjevala v vlogi skuliranih staršev najstnikov.

Podaj mnenje
Go to Top