Program za starše pred-najstnikov je namenjen staršem:

  ki se pogosto znajdejo v situacijah iz katerih ne znajo izstopiti in se jim znova in znova ponavljajo

in staršem, ki želijo spremeniti svoj model starševstva iz tradicionalnega načina vzgoje (grožnje, kaznovanje, podkupovanje, zastraševanje…) v model staršev prihodnosti (vzgoja preko spoštljivega odnosa, empatije, brez strahu in z jasnim postavljanjem meja.)

Staršem, ki ste posvojili otroka in rejnikom

Se vam dogaja?

  • da se trudite biti prijazni, otrok pa ne sliši dokler ne znorite?
  • da vsaki vaši ‘zahtevi’ sledi ugovor. (Zakaj ravno jaz, ne maraš me, pri očiju je 100x bolje, bom pozneje…)
  • da se dogovori izvršijo samo z vaše strani.
  • da so vaši dnevi postali vrtiljak obveznosti, ki se nikoli ne končajo.

Potem je program KOSS ustvarjen točno za vas.

Vsemu sem kos – pregovor, ki ga pogosto uporabljamo ob težjih preizkušnjah.

V programu KOSS pa se boste naučili, biti kos lastnim občutkom nemoči, jeze in ostalim eksplozivnim čustvom.

Predvsem boste pa KOSS navadam, ki v odnosih ne delujejo povezovalno.

Stabilni, odrasli starši so točno to, kar naši otroci najbolj potrebujejo v obdobju odraščanja. Prednajstniško obdobje je obdobje začetka sprememb, hkrati pa ustvarjanje varnega odnosa in zaupanja med otrokom in staršem, kar je odlična naložba za obdobje najstništva.

Zakaj Program KOSS?

➔ Ker želite povezan in varen odnos z vašim otrokom.

➔ Ker želite svojemu otroku dati tisto, kar zares potrebuje. (Varni temelj, varno odskočno desko in varno pristanišče).

➔ Ker ste starši prihodnosti.

 Komu program ni namenjen:

➔ Staršem, ki si niso pripravljeni vzeti dve uri časa na teden za odnose v družini.

➔ Staršem, ki verjamejo, da se da otroka prepričati ali spremeniti ter

➔ staršem, ki ne verjamejo, da soustvarjajo odnos s svojim otrokom in da so zato odgovorni.

Program KOSS ni le serija predavanj; je interaktivno potovanje,

kjer boste skozi praktične primere, vaje in najino mentorstvo odkrivali, kako obvladovati vsakodnevne izzive,

razumeti in izraziti in uravnotežiti svoja čustva, ter graditi trden, ljubeč in miren odnos z vašimi otroki.

Kako naju vidijo udeleženci delavnic:

“Lea in Albert sta izjemna psihoterapevta, ki iskreno in brez dlake na jeziku delita svoje izkušnje, zgodbe, prigode in metode z namenom, da bi s tem pomagala drugim staršem, ki se vsak po svojih močeh trudimo z vzgojo naših srčkov. Hvala, ker sta.”

Sonja

“Leonida in Albert sta kot čudovito darilo. Lea iskriva, nasmejana, topla in polna zanimivih idej. Albert umirjen, prijazen, topel in skrajno potrpežljiv.

Skupaj spreminjata naš svet na bolje, tako da smo sposobni videti tudi mavrico po koncu dežja, z vsemi odtenki barv. Hvala, da sta!”

Tanja

Meni sta daleč najbolj zanimiv in zabaven zakonski par v Sloveniji, z velikim znanje o tem, kako iz otroka narediti ‘najbolj samostojno’ verzijo. Sta velika pomoč nam staršem, ki se velikokrat znajdemo na nekih ‘čudnih poteh’ in križiščih in sta takrat ‘smerokaz’ in persen istočasno.

Helena

“Kot večina moških in očetov, nisem čutil nobene potrebe po kakšni pomoči. Potem mi je v roke prišla knjiga Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Ko sem jo prebral, sem začel bolj pozorno poslušati njune prispevke. Danes sem mnenja, da nista le pomoč za starše ampak obvezno znanje za današnje starše. ‘Spotoma’ se je izboljšal še najin odnos z ženo. V enem stavku lahko rečem: Hvaležen sem, da poznam Alberta in Leonido.”

Gorazd

“Albert in Lea sta tisti manjkajoči košček v življenju staršev, za katerega se še predobro zaveš, da ti manjka, ko se soočaš s takšnimi in drugačnimi življenjskimi izzivi v odnosu z otrokom/otroci. Sta terapevta z veliko začetnico, z veliko znanja in izkušnjami. Lein smisel za humor in odštekane ideje so neprecenljive, Albertova umirjenost in potrpežljivost pa nepogrešljiva. Svet z njuno pomočjo postane lepši, starši in otroci pa bolj zadovoljni. ????”

Mateja

“Lea in Albert. ❤️ Tako različna, a v kombinaciji neverjetno skladna. Srčna, iskrena, zabavna, polna znanja in izkušenj. Zanimiv zakonski, terapevtski in predavateljski par. Vse, kar govorita, začinita s konkretnimi primeri – zgodbami iz svojega življenja. Njuna predavanja in delavnice te ne morejo pustiti hladnega, četudi bi tja prišel z mislijo: Ah, spet dva, ki nekaj pametujeta.

Ampak … roko na srce, na njuna predavanja in delavnice, če ju vsaj malo poznaš, itak ne greš s to mislijo, ampak greš, ker veš, da boš v žepu domov odnesel nova znanja, da bosta podrla kakšno tvoje nekoristno prepričanje in ti dala zagon za spremembe. Pri sebi. ❤️”

Irena

“Lea in Albert sta neponovljiva, vsak zase, skupaj pa zmagovalna kombinacija! Albert miren, zaklad znanja, vedno s pravo razlago za vsako zagato, Lea pa spontana, polna energije in neustavljiv vir odličnih idej, ki ti vzamejo sapo! Nastavljata ogledalo z velikim občutkom do sočloveka in predvsem z veliko ljubezni. Priporočam, tako na področju zakonskega svetovanja, kot tudi za lepše in bolj povezano življenje v družinah z najstniki.”

Andreja

“Lea in Albert sta par,ki sta nam lahko vsem za vzor. Sta pravi zakladnici znanja in nasvetov kar se tiče vzgoje otrok,najstnikov. Res sem vesela,da sem ju spoznala in da lahko črpam vso znanje,ki nam ga nesebično ponujata. Hvala vama ????”

Petra

“Lea in Albert… izjemna človeka, ki si resnično želita imeti lepši svet. Za vse. Pomagata nam razumeti otroke in najstnike, da bi lažje in bolj prijetno bivali z njimi. Na pomoč priskočita tudi zakoncema, ko se jima kje zatakne in ne vidita več izhoda. Že vrsto let predavata učiteljem, kjer starši mislimo, da bi morali znati, kako se z otroci in mladostniki dela. Pa jim vedno znova pokažeta še dodaten pogled. Zadnje čase slišim, da se ukvarjata z odnosi v podjetjih. Tudi tukaj je potrebno nekaj premakniti, da se dobro počutimo na delovnem mestu. Res sta vsestranska. Ko ju enkrat spoznaš, ju vzljubiš. Kljub temu, da imaš mogoče predsodke te s svojo strokovnostjo, izkušnjami, preprostostjo, humorjem, realnostjo, odkritostjo, sezujeta. Vsakič znova. Velik Hvala, ker nas podpirata v vseh obdobjih in situacijah življenja.”

Erna

“Albert in Leonida sta… par, čudovita človeka, ki nas povezujeta v skupnosti Skulam že drugo leto. Sta kombinacija terapevtskih globin, preudarnosti, iskrive neposrednosti, zabavnosti, preko katerih nas starše najstnikov poučujeta, spodbujata in usmerjata, kako v odnosih z našimi najstniki in v drugih odnosih razrešiti zapletene situacije, odpravljati čustvene vrtince, bolj sproščeno reagirati, se razumeti in lažje sprejemati.”

Tanja

“Meni sta Lea in Albert zmagovalna kombinacija. Super se dopolnjujeta in nas učita kako prinesti v odnose z najstniki umirjenost, lahkotnost, igrivost in mir ???? Na prvi pogled še tako zapleteno situacijo znata pogledati pozitivno in te s konkretnimi nasveti in vprašanji pripeljeta do tega, da na izzive pogledaš z druge perspektive in se jih upaš začeti reševati, oziroma najprej spreminjati sebe, da boš lahko spremenil situacijo v kateri si se zataknil. Vsak ima v sebi čarobno paličico s katero lahko spreminja svet na bolje, pa četudi je to “samo” odnos s svojim najstnikom in Lea in Albert dajeta meni naboj moje čarobne paličice. ????”

Nina

Kaj boste pridobili z udeležbo na delavnicah:

·   Razumevanje sebe, svojih odzivov in vedenj, ki jih obsojate in imate zaradi tega občutke krivde.

·   Načine, kako svoje odzive in vedenja spremeniti v varen odziv in strpno vedenje.

·   Načine, kako si pomagati v kritičnih situacijah, ko vse odpove (4P formula in druge)

·   Naučili se boste, kako pogledati našega otroka, da vidimo, kdo je v resnici ali DOL Z NALEPKAMI!

·   Spoznali boste, kako ohranjati stik tudi v stresnih situacijah, ker ni vedno vse lepo.

·   Spoznali  boste čustveni svet vašega najstnika in se naučili nanj odzivati.

·   Naučili se boste, kaj je avtoriteta staršev prihodnosti.

·   Spoznali boste, kako postaviti meje brez drame

·   Učili se boste, kako najstnike učimo odgovornosti, brez kaznovanja.

·   In še precej drugih malenkosti.

  Učili se boste iz izkušenj in zgodb drugih staršev, kar je neprecenljivo.

Ujemite res edinstveno priložnost, da spremenite vzdušje v vaši družini.

Vsi si želite več miru, manj nestrpnosti in vpitja, več vpliva na svoje otroke, bolj sproščeno vzdušje in več zaupanja.

Ker program želiva ponuditi čim več staršem in ker želiva, da je celoten projekt

Starši prihodnosti dostopen čim več staršem, sva se odločila, da vam ponudiva posebno ponudbo.


Vrednost 10 tedenskega tečaja je 1299€.

BONUS 199€: Dostop do zoom dogodka. Kaj je naravnanost uma staršev prihodnosti? Kaj potrebujete v svojih prepričanjih, da lahko stopite na pot staršev prihodnosti? Datum in povabilo vam sporočimo preko maila in FB skupine.

BONUS 2299€: Dostop do 4 tedenskega izobraževanja »Veščine za starše prednajstnikov« za čas 10 tednov, ko boste vključeni v program.

BONUS 325€, NAGRADA: Brezplačni dostop do tečaja iz naše trgovine – Otroci in telefon.

BONUS 445€, NAGRADA: Brezplačni dostop do tečaja iz naše trgovine Nove veščine za starše).

BONUS 548,3€, 30% popust pri nakupu vodnika (4 deli) NAJvodila za NAJ starše.

Bonus 6 – Zaprta Facebook skupina (dodatna spodbuda, dodatni namigi, izkušnje, odgovori na vprašanja) Priceless

Vse to dobite za 299€

Samo za prijave do 12. aprla 2024 

Kako poteka Program KOSS?

Program KOSS je program, ki opolnomoči starše v zavedanju svojega deleža, v stiku z otrokom in daje paleto novih načinov, kako ustaviti ekspozivna čustva, kako se na njih odzivati, kako postaviti meje in se jih tudi držati, uči tudi igrivosti, humorja in sproščenega življenja v družini in kaj lahko uporabimo namesto rušilnih, nepovezovalnih vzorcev, kot so kaznovanje, grožnje, primerjanje z drugimi….

 

Srečanja bodo potekala preko ZOOMa, vsak ponedeljek od 19.30 do 21h. Vključujejo lekcijo in vprašanja in odgovore. Začnemo 15. aprila in končamo 17.junija. Šesto srečanje bo izjemoma v torek 21.5.2024 od 19.30 do 21.00

Srečanja:

1. teden: Uvodno srečanje – 30 min

2. teden: OBVLADOVANJE V VSAKDANJIH SITUACIJAH

3. teden: OBVLADOVANJE OTROKA V SEBI

4. teden: ZAVEDANJE V ODRASLI VLOGI

5. teden: KROG VARNEGA ODZIVANJA

6. teden: VRAŽJI PLESI – izjemoma torek, 21.5.2024

7. teden: ČUSTVENA REGULACIJA in EMPATIČNO ODZIVANJE

8. teden: POSLEDICE IN AVTORITETA

9. teden: IZBIRA IN ODGOVORNOST

10. teden: ZAKLJUČNO PRAZNOVANJE – 60 minut

 

Vsak modul (od 2 do 9 tedna) v Programu KOSS je zasnovan tako, da traja od 75 do 90 minut, kar vključuje čas za vaša vprašanja in pogovori o primerih iz prakse in vsakdanjega življenja.

Želiva vas opremiti z znanjem in veščinami, ki vam bodo pomagale izboljšati vzdušje v vaši družini, ki bodo omogočile več sproščenosti, miru in nenazadnje tudi dobre volje in smeha. Vsekakor pa manj vpitja, groženj in napetega vzdušja.

 

SPOZNAJTE AVTORJA DELAVNICE

dr. Albert in Leonida Mrgole

Sta partnerja 29 let in imata štiri odrasle otroke.
Avtorja knjižne uspešnice Izštekani najstniki in straši, ki štekajo, ter priročnika NAJvodila za starše.
Psihoterapevta, svetovalca, predavatelja, pisatelja, ki v partnerskem in poslovnem partnerstvu delujeta že več kot 25 let, zelo aktivno v smeri reševanja konfliktov in varnega povezovanja v odnosih.
Dve leti vodita Skupnost za starše najstnikov SKULAM.