Spremembe, ki pridejo ‘čez noč’.

Ob prihodu dojenčka se veselimo sprememb, praznujemo jih in jih vidimo, kot napredek.

Najstniki nas, ravno obratno, s svojimi spremembami postavljajo v negotovost; težko jih razumemo, velikokrat se počutimo nemočni in v paničnem strahu.

Naši odzivi so povezani z našimi zgodbami, prepričanji, kaj je prav in kaj narobe ter globoko zasidranim občutkom, kako mora biti in kako je treba živeti.

Najstniki se upirajo na različne načine:

 • Zapirajo se v sobo.
 • Jezikajo, se jezijo, loputajo z vrati…
 • Ves čas so videti nesrečni.
 • Ne povejo nam več ničesar iz svojega sveta.
 • Popuščajo v šoli.
 • Delujejo, kot, da jim je za vse vseeno.
 • Ne držijo se (nobenih) dogovorov.
 • Umikajo se na elektronske naprave.
 • …. In še veliko drugih vedenj, ki nas starše spravljajo v obup.

Starši se oprimemo edinega, kar znamo. Starih načinov, s katerimi so vzgajali nas.

Prosimo, razlagamo, kaznujemo, prepričujemo, primerjamo jih z drugimi, podkupujemo, pogojujemo…

Z vsemi temi načini zgubljamo stik in vpliv na svojega otroka. Na koncu imamo občutek, da smo stik popolnoma izgubili. Zaskrbljeni in utrujeni se utapljamo v lastnih občutkih razočaranja, skrbi in nemoči.

Danes je dan, ko lahko nekaj naredite drugače.

Prijavite se na spletno delavnico Najstniki in starši, kako (pre)živeti skupaj in prekinite zgodbe, ki se vam ponavljajo iz dneva v dan.

V tri dnevno delavnico vas vabiva, da (končno) spremenite vzdušje v družini ter izstopite

iz situacij, ki vodijo v boj. Namesto tega zaživite bolj mirno in sproščeno s svojim najstnikom. Vse to, kar si že dolgo želite in ne veste KAKO.

Delavnica Najstniki in starši, kako (pre)živeti skupaj, je prvi korak v projektu STARŠI PRIHODNOSTI, kjer vam želiva pokazati in vas naučiti nekaj osnovnih korakov drugačnega razmišljanja in delovanja v odnosu z najstnikom.

Ne le v teoriji, na praktičnih vsakodnevnih, življenjskih primerih boste izvedeli KAKO drugače.

Spoznali boste tri temeljne stebre, ki gradijo vaš odnos z najstnikom.

Znanja in izkušnje iz treh stebrov vam bodo pomagala:

 • V sebi boste bolj umirjeni in samozavestni.
 • Ponovno boste zgradili stik z vašim otrokom.
 • Kaj namesto kaznovanja.
 • Kako (brez drame) postaviti meje.
 • Povezovalna in ne povezovalna vedenja.
 • Zgraditi bolj miren, zaupen in prijazen odnos.

Kako naju vidijo udeleženci delavnic:

“Lea in Albert sta izjemna psihoterapevta, ki iskreno in brez dlake na jeziku delita svoje izkušnje, zgodbe, prigode in metode z namenom, da bi s tem pomagala drugim staršem, ki se vsak po svojih močeh trudimo z vzgojo naših srčkov. Hvala, ker sta.”

Sonja

“Leonida in Albert sta kot čudovito darilo. Lea iskriva, nasmejana, topla in polna zanimivih idej. Albert umirjen, prijazen, topel in skrajno potrpežljiv.

Skupaj spreminjata naš svet na bolje, tako da smo sposobni videti tudi mavrico po koncu dežja, z vsemi odtenki barv. Hvala, da sta!”

Tanja

Meni sta daleč najbolj zanimiv in zabaven zakonski par v Sloveniji, z velikim znanje o tem, kako iz otroka narediti ‘najbolj samostojno’ verzijo. Sta velika pomoč nam staršem, ki se velikokrat znajdemo na nekih ‘čudnih poteh’ in križiščih in sta takrat ‘smerokaz’ in persen istočasno.

Helena

“Kot večina moških in očetov, nisem čutil nobene potrebe po kakšni pomoči. Potem mi je v roke prišla knjiga Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Ko sem jo prebral, sem začel bolj pozorno poslušati njune prispevke. Danes sem mnenja, da nista le pomoč za starše ampak obvezno znanje za današnje starše. ‘Spotoma’ se je izboljšal še najin odnos z ženo. V enem stavku lahko rečem: Hvaležen sem, da poznam Alberta in Leonido.”

Gorazd

“Albert in Lea sta tisti manjkajoči košček v življenju staršev, za katerega se še predobro zaveš, da ti manjka, ko se soočaš s takšnimi in drugačnimi življenjskimi izzivi v odnosu z otrokom/otroci. Sta terapevta z veliko začetnico, z veliko znanja in izkušnjami. Lein smisel za humor in odštekane ideje so neprecenljive, Albertova umirjenost in potrpežljivost pa nepogrešljiva. Svet z njuno pomočjo postane lepši, starši in otroci pa bolj zadovoljni. ????”

Mateja

“Lea in Albert. ❤️ Tako različna, a v kombinaciji neverjetno skladna. Srčna, iskrena, zabavna, polna znanja in izkušenj. Zanimiv zakonski, terapevtski in predavateljski par. Vse, kar govorita, začinita s konkretnimi primeri – zgodbami iz svojega življenja. Njuna predavanja in delavnice te ne morejo pustiti hladnega, četudi bi tja prišel z mislijo: Ah, spet dva, ki nekaj pametujeta.

Ampak … roko na srce, na njuna predavanja in delavnice, če ju vsaj malo poznaš, itak ne greš s to mislijo, ampak greš, ker veš, da boš v žepu domov odnesel nova znanja, da bosta podrla kakšno tvoje nekoristno prepričanje in ti dala zagon za spremembe. Pri sebi. ❤️”

Irena

“Lea in Albert sta neponovljiva, vsak zase, skupaj pa zmagovalna kombinacija! Albert miren, zaklad znanja, vedno s pravo razlago za vsako zagato, Lea pa spontana, polna energije in neustavljiv vir odličnih idej, ki ti vzamejo sapo! Nastavljata ogledalo z velikim občutkom do sočloveka in predvsem z veliko ljubezni. Priporočam, tako na področju zakonskega svetovanja, kot tudi za lepše in bolj povezano življenje v družinah z najstniki.”

Andreja

“Lea in Albert sta par,ki sta nam lahko vsem za vzor. Sta pravi zakladnici znanja in nasvetov kar se tiče vzgoje otrok,najstnikov. Res sem vesela,da sem ju spoznala in da lahko črpam vso znanje,ki nam ga nesebično ponujata. Hvala vama ????”

Petra

“Lea in Albert… izjemna človeka, ki si resnično želita imeti lepši svet. Za vse. Pomagata nam razumeti otroke in najstnike, da bi lažje in bolj prijetno bivali z njimi. Na pomoč priskočita tudi zakoncema, ko se jima kje zatakne in ne vidita več izhoda. Že vrsto let predavata učiteljem, kjer starši mislimo, da bi morali znati, kako se z otroci in mladostniki dela. Pa jim vedno znova pokažeta še dodaten pogled. Zadnje čase slišim, da se ukvarjata z odnosi v podjetjih. Tudi tukaj je potrebno nekaj premakniti, da se dobro počutimo na delovnem mestu. Res sta vsestranska. Ko ju enkrat spoznaš, ju vzljubiš. Kljub temu, da imaš mogoče predsodke te s svojo strokovnostjo, izkušnjami, preprostostjo, humorjem, realnostjo, odkritostjo, sezujeta. Vsakič znova. Velik Hvala, ker nas podpirata v vseh obdobjih in situacijah življenja.”

Erna

“Albert in Leonida sta… par, čudovita človeka, ki nas povezujeta v skupnosti Skulam že drugo leto. Sta kombinacija terapevtskih globin, preudarnosti, iskrive neposrednosti, zabavnosti, preko katerih nas starše najstnikov poučujeta, spodbujata in usmerjata, kako v odnosih z našimi najstniki in v drugih odnosih razrešiti zapletene situacije, odpravljati čustvene vrtince, bolj sproščeno reagirati, se razumeti in lažje sprejemati.”

Tanja

“Meni sta Lea in Albert zmagovalna kombinacija. Super se dopolnjujeta in nas učita kako prinesti v odnose z najstniki umirjenost, lahkotnost, igrivost in mir ???? Na prvi pogled še tako zapleteno situacijo znata pogledati pozitivno in te s konkretnimi nasveti in vprašanji pripeljeta do tega, da na izzive pogledaš z druge perspektive in se jih upaš začeti reševati, oziroma najprej spreminjati sebe, da boš lahko spremenil situacijo v kateri si se zataknil. Vsak ima v sebi čarobno paličico s katero lahko spreminja svet na bolje, pa četudi je to “samo” odnos s svojim najstnikom in Lea in Albert dajeta meni naboj moje čarobne paličice. ????”

Nina

Koliko vas ta delavnica stane?

Ta delavnica običajno stane 299€

Za zgodnje prijave pa dobite izjemno priložnost.

Delavnice se lahko udeležite za samo 17.90€

Kaj z delavnico pridobite:

Nove rešitve za izboljšanje vaših odnosov in s tem bolj sproščeno in mirno življenje.

Če se delavnic ne morete udeležiti ob napovedanem času, boste dobili povezavo do posnetka naslednji dan. Seveda samo v primeru, da se boste na dogodke prijavili.

Datumi izvedbe spletne delavnice Najstniki in starši, kako preŽIVETI skupaj so:

Četrtek, 11. julij 2024 ob 10:00 dopoldan in ob 20:00

Petek, 12. julij 2024 ob 10:00 dopoldan in ob 20:00

Sobota, 13. julij 2024 ob 10:00 dopoldan in ob 20:00

Delavnice bodo dostopne za ogled do ponedeljka 12. avgusta 2024

Cena tridnevne delavnice je za prijave do ponedeljka 8. julij 2024, 299€ 17.90€.

SPOZNAJTE AVTORJA DELAVNICE

dr. Albert in Leonida Mrgole

Sta partnerja 29 let in imata štiri odrasle otroke.
Avtorja knjižne uspešnice Izštekani najstniki in straši, ki štekajo, ter priročnika NAJvodila za starše.
Psihoterapevta, svetovalca, predavatelja, pisatelja, ki v partnerskem in poslovnem partnerstvu delujeta že več kot 25 let, zelo aktivno v smeri reševanja konfliktov in varnega povezovanja v odnosih.
Dve leti vodita Skupnost za starše najstnikov SKULAM.