Naj vodila za Naj starše – Temeljni vodnik

Vodniki, s katerimi vstopate v edinstveni program dela na sebi. Vaši otroci bodo deležni ustreznejše vzgojne podpore, kot ste jih bili sami.

V času praznikov z nakupom knjige donirate 1€ za otroke v stiski.

Ob naročilu knjige danes, prejmete še BREZPLAČNO poštnino.

Redna cena: 69€

Praznična cena: 49€

Vemo, da ni receptov in ni navodil, vendar z NAJVODILI lahko postanete NAJ starši.

TEMELJNI VODNIK je priročnik za učenje starševskih veščin, za starše otrok vseh starosti.

Je prva stopnja in začetek opreme, ki jo potrebujete na poti do NAJ staršev: zavedanje svojih vzorcev, zavedanje vsega, kar nosite v sebi kot spontano odzivanje na stresne situacije z otrokom.

Vodnik po poti do razumevanja sebe in sprememb svojih vzorcev, s katerimi smo vsi opremljeni.

Od tod gre pot naprej k povečanju starševskega vpliva in umirjanju medsebojnih napetosti z otroki vseh starosti.

Trenutno ne poznamo dela, ki bi vas na tak način vodilo po poti spoznavanja in razumevanja sebe.

Edinstven način uporabe

Vsi štirje zvezki Temeljnega vodnika sestavljajo med seboj povezano celoto, ki se zaporedno in smiselno povezuje med seboj.

Zvezki so namenjeni osebnemu delu, vanj lastnik/ lastnica zapisuje svoj proces osebnostne rasti, ki se dogaja s pomočjo vprašanj in nalog.

Vse naloge so sestavljene v dveh delih, za čas od rojstva do pubertete in posebej za čas najstništva.

S tem delom si omogočate vodeno delo na sebi, kakor ga doslej še ni bilo. Spoznali boste moč vpliva izkušenj, ki ste jih bili deležni ob svojem odraščanju in kako te izkušnje vplivajo na vaša ravnanja v vlogi staršev. Ta spoznanja so temelj zavedanja, iz katerega lahko sploh zavestno delujemo. Ne le v vlogi staršev, ampak kot ljudje v vseh odnosih.

To je resnično temeljno delo za vse, ki vzgajajo otroke ali imajo v kateri koli obliki stik z vzgojo, odraščajočimi in starši.

Kaj vam bo prinesla zbirka Naj vodil?

 • Moje sledi 1

V prvem zvezku boste spoznali uvod v veščine starševstva zavedanje svojega vpliva. Najprej boste obdelali uvodna vprašanja za delo na sebi, za tem pa še svoje vzorce, ki so povezani z izkušnjami odraščanja s starši in pomembnimi ljudmi, ki so vplivali na vaš razvoj in odraščanje.

Delo na odkrivanju in prepoznavanju svojih vzorcev boste začeli s prvima in najpomembnejšima: varna navezanost in bližina.

 • Moje sledi 2

V drugem zvezku boste nadaljevali s spoznavanjem vpliva svojih staršev od rojstva dalje. Postopoma boste raziskali svoje vzorce, svoja prepričanja in vse ostalo, kar vam bo pomagalo k zavedanju svoje opremljenosti v starševski vlogi.

V tem delu boste raziskali drugi sklop pomembnih razvojnih potreb, kar vam bo omogočilo razumeti svoja vedenja in odzive na področjih podpore bližnjih, zaupanja do drugih, izražanja in doživljanja čustev, avtonomije in samostojnosti, prevzemanja odgovornosti, spoštovanja meja, odnosa do telesnega razvoja in vaše družabnosti.

 • Moje sledi 3

S tretjim zvezkom nadaljujete vznemirljivo potovanje po plasteh spoznavanja svojih osebnostnih značilnosti in zavedanja izkušenj, ki ste jih prejeli z vzgojo. Hkrati pa boste ozavestili tiste značilnosti, ki jih želite pri sebi spremeniti.

Nadaljujete z delom iz prvih zvezkov, teme, s katerimi se boste ukvarjali pa so: empatija, seksualni razvoj, iskrenost in zaupanje, notranji strahovi, varna pripadnost, odnos do avtoritete, notranja moč in samospoštovanje, sposobnost, da se znate postaviti zase in odnos do novosti.

 • Moje sledi 4

V zadnjem zvezku boste dokončali delo o zavedanju še nekaj svojih pomembnih vzorcev in nato strnili vsa spoznanja in predhodno delo.

Zavedali se boste svojih prepričanj, ki jih uporabljate v svoji starševski vlogi. Prepoznali boste vpliv in moč vzorcev svojega vedenja v starševski vlogi.

Srečali se boste z zavedanjem svojih nezadovoljenih potreb v procesu odraščanja in s tem zgradili temelj za spremembe, ki vas kot izziv čakajo v vaši starševski vlogi.

Komu so Naj vodila namenjena?

Knjiga je namenjena staršem otrok vseh starosti, ki v celoti želijo spoznati in razumeti sebe, svoje navade, svoje omejitve, strahove in svoje potenciale.

Najvodila so vodniki, namenjeni staršem, ki:

 • Radi raziskujejo.
 • Se zavedajo svojega deleža v vzgoji svojega otroka.
 • Želijo razumeti od kje prihajajo njihovi spontani odzivi.
 • Želijo te odzive spremeniti v bolj povezovalne in spodbudne.
 • Želijo svojemu otroku ponuditi NAJveč.
 • Želijo življenje vzeti v svoje roke.
 • Želijo ustvariti sproščene in varne družinske odnose.

Najvodila bodo s pridom uporabljali še:

 • Vsi odrasli, ki želijo spoznati in raziskati sebe.
 • Ravnatelji, svetovalni delavci in ostali pedagoški delavci.
 • Delavke in delavci, ki so v službah z pomoč ljudem v stiski (družinam in posameznikom).
 • Vodstveni delavci, ki želijo razumeti svoje šibke točke in razvijati svoje potenciale v odnosih med ljudmi.

Najvodila nam odpirajo neizmerne možnosti raziskovanja sebe in naših bližnjih ter nam s pomočjo razumevanja odnosov, lahko olajšajo in polepšajo marsikateri trenutek z našimi bližnjimi.

S pomočjo modrosti, ki jih prinašajo ti dragoceni vodniki pa lahko tudi pomagamo drugim.

O avtorjih

Leonida Mrgole in dr. Albert Mrgole sta poročena 36 let in imata štiri odrasle otroke. Več kot 20 let se ukvarjata z raziskovanjem odnosov. Sta terapevta, predavatelja, raziskovalca in sodita med vodilne strokovnjake na področju delovanja odnosov.

Avtorja sta ob pisanju njunega prvenca, uspešnice Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, vodila delavnice za vzgojo otrok in najstnikov. (Vzgoja brez strahu za mlajše otroke in Uspešna komunikacija z najstniki).

Po izidu knjige, sta se odločila, da staršem in svetovalnim, strokovnim delavcem ter terapevtom ponudita vse znanje s katerim sta si pomagala tako pri vzgoji in odraščanju svojih štirih otrok, kot pri delu s straši in strokovnimi delavci.

NAJvodila so izšla z namenom, da si starši z delom doma olajšajo življenje v družini, prihranijo čas in denar, ki bi ga lahko porabili za iskanje strokovnjakov. (S tem ne želita povedati, da vodniki lahko nadomestijo terapevta, lahko pa prihranijo marsikatero uro pri njem in olajšajo terapevtsko delo.)

Avtorja svoje delo jemljeta kot življenjsko poslanstvo, da pomagata družinam v stiski in da dvigneta kakovost življenja v družinah.

Kot lani, sva se tudi letos odločila, da bova poskušala polepšati praznike otrokom v stiski.

Zato gre letos od vsakega prodanega izvoda knjige 1€ društvu Junaki 3. nadstropja.

Z nakupom knjige do 3. januarja, lahko polepšate praznike sebi in še nekomu.

 Da bi akcijo naredila čim bolj dostopno za vas, vam podarjava poštnino.

Redna cena zbirke štirih knjig je 69€.

Praznična cene zbirke štirih knjig: 49€

Zbirke v knjigarnah ni, lahko jo kupite le tukaj.

Poštnino vam tokrat podariva.

Ne zamudite brezplačne poštnine.