REFLEKSO TERAPIJA Z MEDITACIJO

Reflekso terapijo z meditacijo priporočamo, kadar klient pride v hudem stresu, kadar težko odloži vsakodnevna bremena in se ne zmore osredotočiti na tisto kar ga resnično teži. Reflekso terapijo z meditacijo priporočamo tudi ljudem, ki so v fazi žalovanja. Na ta način jim pomagamo, da umirijo svoja čustva, da jih izrazijo in da lažje preživljajo vsakodnevne obveznosti.

Z meditacijo poskušamo klientu omogočiti, da sprosti svoje fizično telo, da umiri svoj um in začuti, kaj v resnici se dogaja v njegovem telesu, kaj v resnici čuti. Omogočimo klientu, da pride v stik s sabo, s svojim bistvom in svojimi resničnimi potrebami in hrepenenji.

Reflekso terapijo z meditacijo običajno  izvajamo, kot uvod v reflekso terapijo z imago tehniko.

REFLEKSO TERAPIJA Z IMAGO TEHNIKO (RTI)

RTI je edinstvena terapija, ki jo razvijamo pri Vezalu. Nastala je preko izobraževanja terapevtke v refleksologiji in Imago partnerski terapiji in temelji izključno na osebnostnem delu.

Omogoči nam prepoznavanje lastnih meja, prepričanj, potreb, hrepenenj, razumevanju lastnega obrambnega sistema in zdravljenju notranjih bolečin. Omogoča nam najti najbolj učinkovite poti do sprememb, kar pomeni, da so spremembe lažje, prilagojene vsakemu posebej – vsak dela toliko kot zmore in kar je najbolj pomembno – so spremembe, ki zdržijo in nam zaradi svoje učinkovitosti ‘ne dovolijo’, da bi se vrnili v svoj stari odnos do sebe.

Reflekso terapija temelji  na vzpostavljanju energetskega ravnovesja v človeku, na vseh nivojih (fizičnem, mentalnem, čustvenem, duhovenm), Imago tehnika pa nam pomaga razumeti naša vedenja, naše strahove, naše preživetvene strategije, naš način življenja nasploh, pomaga nam najti poti, da razumemo od kod imamo vse, kar nosimo v sebi.

Pomaga nam, da ZAVESTNO sledimo našemu načinu življenja in z razumevanjem in empatijo, do sebe in svojih bolečin iščemo najbolj učinkovite poti do sprememb. Pomaga nam, da naše otroške obljube spremenimo v vedenje, ki sodi k odraslemu, odgovornemu človeku.

RTI poteka ob pogovoru in iskanju lastnih odgovorov na lastna vprašanja, vzporedno z reflekso terapijo, ki omogoča lažjo in hitrejšo vzpostavitev ravnotežja, ko se odločimo, da bomo v naše življenje vnesli spremembe. To pomeni, da je ta način osebnostnega dela narejen z veliko podpore in je zato manj naporen in klientu bolj prijazen.

REFLEKSOTERAPIJA

Stopalo – zgodba o življenju

Človek je najprej hodil bos. Človek se rodi bos. Prvič, ko stopimo na zemljo, za sabo pustimo sledove. To so sledovi naših stopal, naših dejanj, naših besed, naših misli… Vse to pa je odvisno od tega, kako čvrsto smo postavljeni na zemljo in kako pokončno je naše telo. In nenazadnje je odvisno od tega, kakšno moč zavedanja nosimo v sebi.
Prav tako pa tisti človek, ki se ne zna pokončno postaviti, ki je izgubil stik, ki trpi, ki ga je strah… Ni kriv. Je pa odgovoren za svoje življenje, za svoje zdravje, za svojo srečo. Ni nam dobro, če v sebi nosimo krivdo. Pot do sebe je lažja in lepša, če jo pogledamo z odgovornostjo človeka, ki v sebi nosi zavedanje. To zavedanje pa je najprej povezano s samim sabo:

 • Kdo sem?
 • Ali se imam rad/a?
 • Kaj želim?
 • Kaj me moti?
 • Kje so moje bolečine in stiske?
 • Kaj je moj namen (cilj)?
 • Kako se umeščam v družbi?
 • Koliko se cenim?
 • Kakšna so moja stališča do…?

Če smo pozorni na okolico, opazimo, kaj se okoli nas dogaja in to tudi občutimo. Skozi zavedanje lahko vse te občutke predelamo. In tako se plete zgodba o življenju skozi vsa naša življenja. V sebi nosimo zapisano zgodovino od prvega diha pračloveka. Naše celice nosijo izkušnje, ki so stare milijone let. To so izkušnje, ki nas lahko podpirajo ali pa zavirajo v našem razvoju. Z zavedanjem, izkušnje, ki nas zavirajo lahko ozdravimo in s tem smo naredili korak naprej za vse naše rodove.
Vsa naša zgodovina, fizično stanje telesa, mentalno telo, čustveno telo, duhovno telo, je zapisano v našem stopalu. Pod seboj lahko skrivamo strahotno bolečino človeštva in je naš korak prestrašen in neodločen. Ali pa smo rešeni vseh bremen in z lahkotno milino odgovorno stopamo skozi življenje.
Vsaka naša pot pa nam ponuja mnogo možnosti, da se rešimo bolečine in živimo radostno življenje.

Kaj je refleksno conska masaža stopal- REFLEKSO TERAPIJA?

Stopalo je odsev človekovega fizičnega telesa. Na stopalu so refleksne cone za vsak organ, mišice, okostje, krvni sistem, endokrini sistem, živčni sistem, limfni sistem… Z masažo con in odkrivanjem blokad sproščamo energetske pretoke v našem telesu in s tem omogočimo zdrav in uravnotežen pretok energije skozi naše organe in skozi naše telo. Ta oblika terapije ni samo masaža v obliki sproščanja, ampak na ljudi deluje preventivno, je odlična diagnostična tehnika in, kar je najpomembnejše, je tudi način zdravljenja. Skozi blokade se odraža tudi človekovo fizično, mentalno, čustveno in duhovno stanje.
Že sama oblika, barva in toplota stopal, nam mnogo povedo o človeku in njegovem psiho-fizičnem stanju.

Kako refekso terapija deluje?

Refleksno conska terapija deluje na telo tako, da vzpodbudi procese čiščenja. Po nekaj terapijah v telesu sprožimo intenzivno čiščenje, ki se odraža na povečanem delovanju urinskega sistema, presnove in tudi na spremembi čustvenega stanja. V človeku se sprožijo tudi spremembe miselnih procesov, kar vedno vpliva na spremembo načina življenja. Ko počasi, skozi terapije odpravljamo blokade, povzročimo večji pretok energije v našem telesu. To se odraža tako, da postanemo bolj sproščeni, imamo več volje, smo bolj delavni… Seveda je to počasen proces, ki se odvija tako hitro, kot posameznik to zmore. Energetska blokada na stopalu še ne pomeni, da smo bolni. Nam pa sporoča o spremembi, ki dolgoročno lahko povzroči določene težave. Refleksno conska terapija ne zdravi bolezni ampak odkriva vzroke, zakaj je do bolezni sploh prišlo. Ko odkrijemo vzroke za bolezen, s tem preprečimo, da bi se bolezen ponovila.

Potek terapije stopal

Na prvi terapiji se opravi kratek intervju s klientom. Terapevta zanima fizično stanje klienta (bolezni, bolečine, pogosta obolenja, druge težave). Nadalje: čustveno stanje, način življenja, prehrana… Intervju opravimo zaradi možnih kontraindikacij. Zelo pomemben je prvi stik s klientom, ki mora biti nežen in mora ustvariti zaupanje. Prostor, kjer se izvaja terapija, naj bo čist, prezračen, topel in miren. Lahko predvajamo pomirjajočo glasbo.
Če klient jemlje zdravila in je zdravljen s klasično medicino, reflekso terapevt nima nobenih pooblastil, da klientu prepove ali na kakršen koli drugi način sugerira prenehanje jemanja zdravil! Sama nisem zagovornik agresivne in boleče terapije. Sem mnenja, da se zdravljenje ne meri z intenziteto bolečine. Med terapijo uporabljam tudi delo z energijo. To pomeni, da cone, ki so zelo boleče, zdravim tudi z energetskim zdravljenjem in s tem omilim trpljenje klienta in pospešim zdravljenje. Prav tako se posebej posvetim zdravljenju energetskih centrov – čaker. Skrbeti moramo, da čakre delujejo uravnoteženo, s tem pa klientu pomagamo, da hitreje in manj boleče prehaja skozi procese zdravljenja.
Na prvi terapiji klienta seznanimo z možnimi reakcijami in kontraindikacijami.

Kdo poišče reflekso terapijo?

 • Ljudje, ki se slabo počutijo, so utrujeni in brez energije in ne najdejo vzroka.
 • Ljudje, ki imajo bolečine in niso našli vzroka bolezni s pomočjo uradne medicine
 • Ljudje, ki so utrpeli izgubo bližnje osebe.
 • Ljudje, ki imajo notranje stiske in strahove.
 • Ljudje, ki imajo težave v odnosih.
 • Ljudje, ki se težko prilagajajo v socialnem okolju.
 • Ljudje, ki imajo težave z zdravjem.
 • Ženske, ki imajo težave s plodnostjo in zanositvijo.
 • Ljudje, ki imajo težave s spolnostjo.
 • Ljudje, ki imajo zdravstvene težave, ki niso omenjene v kontraindikacijah.

Kako do terapije?

Na refleksno consko terapijo se je predhodno potrebno naročiti. Traja približno 45 do 60 minut – odvisno od programa, ki ga izberete.  Naročite se lahko na GSM 041 811 999. Vse ostale informacije dobite na info@vezal.si. Čakalna doba je približno 14 dni.

Mnenja

“V nekem trenutku v življenju sem začutila, da imam težave, ki jim sama ne bom kos, “uradni medicini” pa jih niti razložiti nisem znala. Pot me je prinesla k Lei, ki je dobesedno iz dna mojih podplatov potegnila moje najbolj skrite vražičke in mi jih ponudila na zlatem pladnju. Na meni je, da jih prepoznam, prežvečim in izpljunem. Z vsakim “ponujenim in prepoznanim prigrizkom” z mojih podplatov sem močnejša, bolj odprta za vse dobro tega sveta. Vsaka terapija je drugačna, z vsakih obiskom pri njen sta si moja duša in telo bolj domača in čutim, da tako raztapljam še zadnje ostanke bolečin. Njena intuicija in znanje sta res brezkončna in zelo sem ji hvaležna, da jih tako širokosrčno in nesebično deli z menoj.” (Mojca, 44 let)

“Odkar poznam Leo, sem začela bolj poglobljeno spoznavati samo sebe in odkrivati svojo duhovno plat. Tako mi ni nerodno, poklicati na pomoč angele, kadar jih potrebujem. Tega me je naučila ona. Spoznala sem, da je treba odpreti srce, če hočeš v svoje življenje spustiti nekaj dobrega – in tudi to spoznanje sem tekom let ozavestila ravno s pomočjo te čudovite osebe.” (Sabina, 35 let)

“Jaz sem zelo vesela in hvaležna vesolju, ker poznam Leo. Ker mi s svojo osebnostjo, nevsiljivimi nasveti (in nikoli žaljivo) kaže drugačen pogled na svet: enostaven, a bogat; spoštljiv, a ne preresen; optimističen, a ne preveč romantičen. Sem zelo mlada po srcu, tudi po njeni zaslugi.” (Bernarda, 46 let)

“Terapije pri Albertu in Lei so mi dale veliko osebne svobode. Pogovori in masaže so bile zame zelo naporne, doma me je čakalo veliko dela in razmišljanj, konkretnih dejanj, odločitev. Vse to pa me je vodilo k večjemu osebnemu zadovoljstvu in predvsem sproščenosti v vsakdanjem življenju.
Vesela pa sem bila tudi njunega odziva oziroma veselja, ko se mi je kaj posrečilo ali mi šlo dobro ter vzpodbude tam, kjer sem in še vedno šepam.” (Damjana Jerina, 26 let)

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri