Za šole smo razvili poseben pristop izobraževanja, ki učitelje in strokovne delavce na šoli opremi z veščinami za ravnanje v najbolj stresnih situacijah.

V kolektivih uvajamo priložnosti za medsebojno razumevanje in povezanost.

Za starše izvajamo predavanja, ki so zelo odmevna in se o njih še dolgo govori.

V razredih izvajamo delavnice, s katerimi prispevamo k ohranjanju stika staršev z otroki v najbolj kriznih obdobjih.

Kje znamo pomagati?

Po več kot 15 letni praksi dela v šolskem polju, poznamo vse drobne skrivnosti funkcioniranja sistemov, ki so združeni v šolskem prostoru ter vplivajo na delovanje: kolektiv, učitelji, vodstvo, razredi, starši in okolje.

Zapleti se navadno kažejo pri odnosih z učenci ali s starši in tudi med sodelavci.

Na šoli so ponavadi en ali največ trije primeri, ki jih označujejo za najbolj težavne, se dnevno ponavljajo preko več let in vsi ukrepi iz zakladnice možnosti niso privedli do spremembe. To so primeri, ki izčrpavajo vodstvo, svetovalno službo in učitelje. Potrebujejo širši sistemski pristop in delo na daljši čas.

Poznamo tudi manjše primere, ki po intenziteti ne zaostajajo za najtežjimi.

Največ je konkretnih zapletov, ki imajo svojo zgodbo, specifične udeležence in okoliščine. Ob teh primerih najdemo hitre in učinkovite rešitve.

Veliko je primerov, ki izhajajo iz zapletov s starši. Pomoč pri vodenju sestankov s starši je področje, kjer se še posebej pohvalimo s številnimi uspešnimi primeri.

Z našim izobraževanjem za učinkovito ravnanje v medsebojnih odnosih lahko prihranite

• Izgorevanje, nezadovoljstvo, razdražljivost, doživljanje stresa in njegovih posledic, razvoj nemotiviranosti za delo z vsemi posledicami, vključno z bolniškimi odsotnostmi,

• Občutek nemoči, obremenjevanje sodelavcev, zapletanje v konflikte, grožnje staršev,

• Občutek, da vse skupaj nima smisla in da sami nimamo nobene moči in nobene vrednosti,

• Težo, ki jo nesemo po končanem delu domov in še doma z nejevoljo obremenjujemo svoje bližnje.

Opis posebnega načina dela

V desetletju intenzivnega raziskovanja in izobraževalnega dela z zelo različnimi šolami v praksi, smo razvili povsem nov pristop, ki je resnično univerzalno učinkovit.

Naučili vas bomo, kako kritiko ali nestrinjanje z našimi vrednotami ali drugimi prepričanji, ki jo na
nas naslovijo drugi, z veščino komunikacije pripeljemo do pogovora, v katerem lahko najdemo kompromis in se strpno dogovorimo za funkcionalno rešitev.

Naučili se bomo poslušati in slišati ter razumeti dogajanja v različnih svetovih naših sogovornikov. To od nas ne zahteva, da bi se čemu odpovedali ali komu podredili. Gre za to, da vsak ostaja suveren v svojem svetu vrednot in kvalitet. Tudi ne gre za boje moči ali »trike«, s katerimi
nadvladamo nasprotno stran. Gre pa za razvijanje medsebojne empatije in vodenje komunikacije na način »win-win«, kjer sta sodelovanje ter povezovanje nujna in samodejna končna učinka.

Bistvo vsega je dobra usposobljenost v vodenju dialoga, ki preseže bojno naravnanost. Zato tudi ni potrebe po delu z obrambami na nasprotni strani.

Naše delo poteka kot osebna izkušnja, zato lahko delamo v skupinah do največ 20 udeležencev.
Učenje poteka kot intenzivno delo vsakega udeleženca posebej, z zagotovilom rezultata. Učimo se na konkretnih primerih, zato od udeležencev pričakujemo aktivno sodelovanje. Učenje ne poteka kot teorija, temveč kot trening veščin. Tega se je možno naučiti in z vajo utrditi.
Vodimo vas skozi težavne situacije, vam pomagamo, da ohranjate smer in vas
krepimo v izkušnji, ki jo imate pri sebi kot uporabno orodje za vedno.

Vse, kar vas bomo naučili, najprej sami demonstriramo na konkretnih primerih, ki so iz vaših situacij. Nato vas naučimo vseh veščin na način »korak za korakom«, ob vodenju in utrjevanju
od lažjega k bolj zahtevnemu. Vsak ima pri dialogu tudi lasten delež.
Pomagamo vam celo pri tem, da svoj delež v komunikaciji brez ogroženosti obvladujemo.

Izobraževalna izkušnja vas opremi s poznavanjem sebe, svojih vplivov in veščinami
obvladovanja lastnih frustracij, ki jih v nas sprožijo drugi. Hkrati ste opremljeni
za samostojno rabo učinkovitih veščin dialoga v težavnih medsebojnih situacijah, z zagotovilom delovanja na dolgi rok!

Vam ostaja le še izbira, kdaj in v kolikšni meri boste pridobljeno uporabljali
v svoje dobro. Pridobite izkušnje, po katerih preprosto ne morete več delovati po starem.

Izbirate lahko med različnimi izobraževalnimi moduli, ki trajajo vsak po 15 pedagoških ur.

Reference

Od leta 2005 smo prisotni v vseh regijah v Sloveniji, obiskali pa smo že preko 100 šol. Ponovna povabila potrjujejo zadovoljstvo z našim pristopom, učinkovitost naučenega in zaupanje. Kar je največ vredno pa je mnenje, s katerim nas priporočajo drugim.

Povezava vtisi, izvedeni seminarji

Cena:

Cena izobraževanj je odvisna od vaših časovnih potreb in bomo veseli, če zaprosite za ponudbo. (info@vezal.si ali 041 265 332).

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri