DATUM: 24. in 25. MAJ

 

Nekaj ‘osnovnih’ stvari, ki jih boste pridobili na delavnici

  1. Pridobili boste svojo zdravo notrjanjo moč.
  2. Na bolj učinkovit način boste razumeli svoja vedenja in vedenja vašega najstnika.
  3. Pridobili boste veščine varnega odziva in ga začeli uporabljati. To je proces učenja, ki potrebuje znanje in disciplinirano uporabo v praksi.
  4. Na nov način boste spoznali kaj pomeni čustven odziv in lahko se boste začeli učiti ravnati s čustvi (proces).
  5. Pridobili boste orodja, kako narediti vizijo in načrt za samostojno delo v šoli. Kako spuščati nadzor? Vse to in še več, dobite na delavnici, ki vas bo znova povezala z vašim otrokom.
  6. Na delavnici boste dobili znanje iz konkretnih veščin in konkretnih prijemov za varen stik in komunikacijo z vašim najstnikom.
  7. Delavnica bo prebudila vašo ustvarjalnost v smeri iskanja rešitev, ki so učinkovite in funkcionalne v vaši družini.

Dobrodošli tudi starši s težjimi vprašanji:

Se soočate z malodušjem pri vašem najstniku? S poraznimi rezultati? Z neopravljenimi popravnimi izpiti? S pretirano obremenjenostjo? Z lenobo? Vas moti način, kako se vaš najstnik verbalno odziva? Prestopa meje in ga ne znate ustaviti? Ste ločeni in vedno kadar otroku ni kaj prav ‘pobegne’ k drugemu staršu, kjer veljajo drugačna ‘bolj prijazna’ pravila? Ali živite v hiši z mnogo sorodniki in nimate moči, da bi lahko sami vzgajali? In kar je najhuje, ali dobivate občutek, da izgubljate stik z vašim najstnikom? Da ne veste kaj razmišlja, s kom se druži, kako gleda na svet, prestopa meje in ne upošteva dogovorov? Se ubadate z občutki krivde, da ste nekaj naredili narobe?

Ali ste v paniki, ker z vašim najstnikom nimate stika in pojma nimate kaj se z njim dogaja? Nimate nobenega vpliva več in se soočate z odtujenostjo, ignoranco, lažmi…?

Ali pa morda sploh še nimate najstnika in se želite v naprej pripraviti?

Vem, še veliko več je vprašanj, kot je zgoraj omenjenih. Obdobje najstništva pomeni spremembo za vso družino. Večina staršev misli, da so to kratkotrajne ‘muhe’ in upori, vendar ni tako. To je obdobje, ko našega otroka najlažje izgubimo. Zelo hitro se nam lahko zgodi, da ne vemo več nič o njem, ne poznamo njegovih prijateljev, ne vemo kako razmišlja…

Delavnica je posebna priložnost za vas, da rešite stisko ali problem, ki bo v vašo družino prinesel zdrav način prehajanja v obdobje odraslosti vaših otrok. 

 

Lahko pridem sam(a) ali morava priti oba?

Če prideta partnerja skupaj, bosta od delavnice iztržila največ, saj bosta lahko spremembe doživljala skozi lastno, individualno izkušnjo in se o tem pogovarjala.

V primeru, da eden od partnerjev ne želi priti, je vseeno dobro, če pride en sam. En sam lahko naredi ‘čudeže’, saj se spremembi vedno prilagodi cel sistem.

 

Prijavite se TUKAJ:

  1. (obvezno)
  2. (veljaven naslov)
 

oziroma preko e-mail naslova prijava@vezal.si ali na GSM 041265332.

Kdaj bo delavnica potekala?

V petek 24. maja od 16.30 do 20.30,

v soboto 25. maja  od 9.00 do 16.00

Dolžina delavnice: 15 izobraževalnih ur.

Število mest je omejeno. Delamo v majhni, zaupni skupini. Največ 9 parov.

Cena: 

180,00 eur – posameznik
270,00 eur- par

*DDV je vključen v ceno

Vrednost delavnice

Naložba v tovrstno osebno delo je doživljenjska.

Prijava 

Po prijavi tukaj
ali e-maila prijava@vezal.si, prejmete vse potrebne podatke za potrditev rezervacije na delavnici.
Ob nakazilu kotizacije pa potrdimo vašo prijavo in vas pripravimo z vsemi potrebnimi informacijami in bonusi.

*Odpoved udeležbe:

V kolikor odpoveste udeležbo do 5 dni pred izvedbo, vam vrnemo 60% vrednosti od celotnega zneska.

V primeru odpovedi pet dni ali manj pred dogodkom kotizacije ne vračamo. Hvala za razumevanje.

Lokacija 

Delavnica poteka v Kamniku, v studio Koohna.

Nekaj pisem staršev, ki sva jih prejela po delavnicah:

***

/…/V iskanju odgovorov na vprašanja – Kaj za vraga sem zašuštrala pri vzgoji mojega edinega, teško pridobljenega otroka , sem “odkrila” Vajine prispevke na You tube kanalu.

Posneta sporočila so mi dala misliti …… kar dotaknila so se me Vajina razmišljanja, razlage in želja, da Vaju osebno spoznam.
Možnost da še konkretno “oddelam” in se začnem učiti o svojih zmožnostih in nezmožnostih pa mi je bila hitra tolažba …..

Vajina delavnica je prava ” šola za starše” in bi jo mogli ponujati v osnovnih šolah.
Tako bi se naša družba resnično ukvarjala z svojo prihodnostjo, vemo da so to naši otroci !!!

Tudi Vajino knjigo sem začela takoj brati, kot ” magične karte” se mi odpirajo odgovori in dvomi hitro izginjajo…..

Zadovoljna sem s seboj, ker sem si ozavestila neučinkovite reakcije v odnosih in se vedno znova vračam k zapiskom iz delavnice in Vajini knjigi, da bi se našla in znala ukrepati drugače v odnosih z sinom in partnerjem.

/…/

***

Skupinska delavnica pri Albertu in Lei je bila najina prva tovrstna izkušnja. Nisva imela predstave, kako sploh bova podelila najine težave pred skupino neznanih ljudi, še manj pa, kako na taki skupinski terapiji sploh pridobiš konkretne rešitve.
Še posebej zato, ker sva imela občutek, da se najina tema nekoliko razlikuje od ostalih, recimo, klasično najstniških.
Pa vendar se je izkazalo, da se je delček vsakega dotaknil tudi naju in z lahkoto sva se preslikala v prav vsako od danih situacij. Ugotovila sva, da so težave nas vseh, v svojem bistvu podobne.
Vaje na konkretnih primerih so nama pokazale ogromno možnosti za graditev drugačnih odnosov, pogledov z druge strani. Dva polna dneva v sproščenem vzdušju sta minila prehitro in lahko bi še in še…
Vsi pa smo si bili enotni, da bi eno Leo in Alberta potreboval kar doma, za vsak primer…
Dala sta nam cel kup orodij in vzvodov, da znova lahko začnemo znova.

Delavnico priporočam  staršem, ki čutijo nemoč pri odraščanju otroka in vsem staršem, ki vzgojo vidijo kot pomemben on odgovoren delež za otrokovo življenje.
Dobrodošla je pravzaprav za vse starše, ki želijo bodoče najstnike varno pripeljati v svet odraslih.

Lea in Albert, krasna sta!

***

Osebno sem velikokrat (prevečkrat?) skeptičen do takšnih in drugačnih delavnicah na katerih se vrta po dušah. Kaj češ, nismo vsi humanisti.
Da bi se ognil kolateralni škodi, ki bi jo povzročila zavrnitev ženinega predloga, da obiščeva delavnico, sem nadel stoično kožo in prišel.
In ni mi bilo žal, niti najmanj. Ne samo da sem mnogo pridobil, potrdil nekatera in popravil druga razmišljanja, pomislil sem da bi te, tako prepreoste resnice moral slišati mnogo prej, takoj potem, ko sem na svet spravil pamže. Menim, da so te vsebine nujne, da jih sliši vsak, ki bi rad vzgojil pokončne in zdrave osebnosti in, res je, tudi sebe uravnal v pravo linijo.
Da ne omenim, koliko grenkih izkušenj in razmišljanj bi prihranila z ženo. Torej, hvala za dva lepa dneva. Res je v soboto, ko sem se vozil v Ljubljano na vajino delavnico, sem se je veselil.

***

 

 

 

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri