Zemljevid za razumevanje  in poti reševanja

Ali spodnje izjave izražajo tudi vaše doživljanje in vaš pogled na nekatera dejstva sedanjega časa in življenja na šolah?

Vsakič, kadar se srečujemo z oblikami nasilnega vedenja na šoli, smo v stiski.

V stiski smo tudi vedno, kadar sami ne zmoremo rešiti določenih zapletov in bi potrebovali podporo staršev.

V stiski smo, ker se starši ne odzivajo vedno podporno, ampak vse bolj pritiskajo na nas z grožnjami in vmešavanjem v avtonomijo šolskega dela.

V stiski smo, ker ob stresnih dogodkih ne ostanemo vedno stabilni v svoji profesio- nalni kompetentnosti, v povezanosti s kolektivom in v stabilnosti vodenja.

V stiski smo, ker je delovno vzdušje v šoli vse bolj nestrpno, brezupno in se odvija na način uporabe in zlorabe moči.

Nekje globoko pa se zavedamo, da ob vseh možnostih in ponudbah pomoči od zunaj, ostajamo v vsakdanjem življenju na šoli neizprosno sami.

Ponujamo vam izkušnjo, v kateri vam bomo predstavili učinkovito strategijo zaščite, zlasti pa preživetja s konfliktnimi, napetimi, nasilnimi ali drugimi težkimi situacijami, ki so vse bolj del našega vsakodnevnega življenja in vzdušja v šolah.

Predstavili vam bomo zemljevid, ki vam omogoča, da se zapletov lotite na način, ki zagotavlja delovanje na dolgi rok. Predstavili vam bomo preskušene  in v praksi de- lujoče načine, strategije in tehnike. Zavedamo se, da vas ne bomo naučili vsega, kar je potrebno. Vendar boste poznali poti in načine, torej možne usmeritve, po katerih lahko naravnate svoje delovanje v prihodnosti.

Ker nasilje ni le enkraten dogodek, ampak je učinek, ki prihaja v prepletu veliko vpli- vov skozi daljši čas in deluje po sistemskih zakonitostih. Imeti zemljevid pomeni mož- nost, da pojav obvladujemo, da delujemo preventivno in učinkovito rešujemo, kadar

je to potrebno. Da nas ne bo strah učencev, dijakov, staršev, medijev, inšpekcij…

V čem je smisel seminarja?

Ker nam je najprej mar za našo mentalno kondicijo, iz katere lahko delujemo. In, ker je čas, da si vrnemo navdušenje nad delom, ki nam je pri srcu in končno postavimo odgovornosti tja, kamor sodijo. In, da hodimo domov iz službe mirni!

Trenutno ni razpisanih datumov. Prijavite se na novičke in redno boste obveščeni!

Start typing and press Enter to search

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki bodo vašo uporabniško izkušnjo naredili slajšo. Več informacij

Na strani uporabljamo piškotke, da vam lepše prikažemo vsebino in merimo obiskanost. Če boste uporabljali stran brez spremembe nastavitev piškotkov se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri