NAJvodila za NAJstarše – Temeljni vodnik v štirih delih

69.00  z DDV

 

TEMELJNI VODNIK je priročnik za učenje starševskih veščin, za starše otrok vseh starosti.

Vemo, da ni receptov in ni navodil, vendar z NAJVODILI lahko postanete NAJ starši.

Temeljni vodnik je prva stopnja in začetek opreme, ki jo potrebujete na poti do NAJ staršev: zavedanje svojih vzorcev, zavedanje vsega, kar nosite v sebi kot spontano odzivanje na stresne situacije z otrokom.

Vodnik po poti do razumevanja sebe in sprememb svojih vzorcev, s katerimi smo vsi opremljeni.

Od tod gre pot naprej k povečanju starševskega vpliva in umirjanju medsebojnih napetosti z otroki vseh starosti.

 

Trenutno ne poznamo dela, ki bi vas na tak način vodilo po poti spoznavanja in razumevanja sebe.

 

 

Opis

PREDSTAVITEV ŠTIRIH ZVEZKOV TEMELJNI VODNIK

Avtorja: Albert in Leonida Mrgole

Napisala sva novo zbirko priročnikov za starše z naslovom NAJvodila za NAJ starše. Prvi del v zbirki je namenjen staršem vseh otrok in nosi naslov Temeljni vodnik. V zbirki na povsem nov način vodita starše do zavedanja in praktične uporabe veščin, s katerimi bodo opremljeni za zavestno delovanje, kar je rdeča nit celotnega njunega delovanja in njunega posebnega pristopa, s katerim povsod, kjer se pojavita, žanjeta navdušene in hvaležne odzive staršev.

Vsi štirje zvezki Temeljnega vodnika sestavljajo med seboj povezano celoto, ki se zaporedno in smiselno povezuje med seboj.

Zvezki so namenjeni osebnemu delu, vanj lastnik/ lastnica zapisuje svoj proces osebnostne rasti, ki se dogaja s pomočjo vprašanj in nalog.

Vse naloge so sestavljene v dveh delih, za čas od rojstva do pubertete in posebej za čas najstništva.

S tem delom si omogočate vodeno delo na sebi, kakor ga doslej še ni bilo. Spoznali boste moč vpliva izkušenj, ki ste jih bili deležni ob svojem odraščanju in kako te izkušnje vplivajo na vaša ravnanja v vlogi staršev. Ta spoznanja so temelj zavedanja, iz katerega lahko sploh zavestno delujemo. Ne le v vlogi staršev, ampak kot ljudje v vseh odnosih.

To je resnično temeljno delo za vse, ki vzgajajo otroke ali imajo v kateri koli obliki stik z vzgojo, odraščajočimi in starši.

 • VSEBINA prvega zvezka: Moje sledi 1

Format: 15cm x 21cm

Strani: 112

Spiralna vezava

V prvem zvezku boste spoznali uvod v veščine starševstva zavedanje svojega vpliva. Najprej boste obdelali uvodna vprašanja za delo na sebi, za tem pa še svoje vzorce, ki so povezani z izkušnjami odraščanja s starši in pomembnimi ljudmi, ki so vplivali na vaš razvoj in odraščanje.

Delo na odkrivanju in prepoznavanju svojih vzorcev boste začeli s prvima in najpomembnejšima: varna navezanost in bližina.

 • VSEBINA drugega zvezka: Moje sledi 2

Format: 15cm x 21cm

Strani: 112

Spiralna vezava

V drugem zvezku boste nadaljevali s spoznavanjem vpliva svojih staršev od rojstva dalje. Postopoma boste raziskali svoje vzorce, svoja prepričanja in vse ostalo, kar vam bo pomagalo k zavedanju svoje opremljenosti v starševski vlogi.

V tem delu boste raziskali drugi sklop pomembnih razvojnih potreb, kar vam bo omogočilo razumeti svoja vedenja in odzive na področjih podpore bližnjih, zaupanja do drugih, izražanja in doživljanja čustev, avtonomije in samostojnosti, prevzemanja odgovornosti, spoštovanja meja, odnosa do telesnega razvoja in vaše družabnosti.

 • VSEBINA tretjega zvezka: Moje sledi 3

Format: 15cm x 21cm

Strani: 112

Spiralna vezava

S tretjim zvezkom nadaljujete vznemirljivo potovanje po plasteh spoznavanja svojih osebnostnih potez in zavedanja izkušenj, ki ste jih prejeli z vzgojo. Hkrati pa boste ozavestili tiste poteze, ki jih želite pri sebi spremeniti.

Nadaljujete z delom iz prvih zvezkov, teme, s katerimi se boste ukvarjali pa so: empatija, seksualni razvoj, iskrenost in zaupanje, notranji strahovi, varna pripadnost, odnos do avtoritete, notranja moč in samospoštovanje, sposobnost, da se znate postaviti zase in odnos do novosti.

 • VSEBINA četrtega zvezka: Moje sledi 4

Format: 15cm x 21cm

Strani: 112

Spiralna vezava

V zadnjem zvezku boste dokončali delo o zavedanju še nekaj svojih pomembnih vzorcev in nato strnili vsa spoznanja in predhodno delo.

Zavedali se boste svojih prepričanj, ki jih uporabljate v svoji starševski vlogi.

Prepoznali boste vpliv in moč vzorcev svojega vedenja v starševski vlogi.

Srečali se boste z zavedanjem svojih nezadovoljenih potreb v procesu odraščanja in s tem zgradili temelj za spremembe, ki vas kot izziv čakajo v vaši starševski vlogi.

CENA : 69€  

V primeru, da želite knjigo osebno prevzeti (Kamnik, Preserje pri Radomljah, Črnuče ali Bohinj) ali pa plačati pošiljko po povzetju, se lahko dogovorimo na podpora@vezal.si

2 mnenj za NAJvodila za NAJstarše – Temeljni vodnik v štirih delih

 1. irena Mučibabić

  Priznam – moja prva misel ob pogledu na NAJvodila je bila, zakaj naj bi si kupila knjige, ki si jih moram na pol napisati sama. Pa sem na predstavitvi NAJvodil začutila, da za to obstaja razlog. In sem jih kupila. 

  Dva meseca so čakala, da začnem pisati vanje. Ko je na Facebooku začela z delovanjem zaprta skupina, sem končno dobila zagon. Ugotovila sem, da je vredno, da brskam po svojem otroštvu in najstništvu. Ko se vračam v tista leta in podoživljam različne dogodke, se mi kar mimogrede odpira drugačen pogled na moje tri najstnike in njihove potrebe. Predelala sem šele prvi zvezek, pa se je že marsikaj spremenilo v naših odnosih.

  Navdušena sem! Nad Leo in Albertom, nad NAJvodili, pa tudi nas sabo – ker spet rastem in se spreminjam, mojimi otroki (ki so čudežno postali bolj prijetni od kar jih vidim drugače in se do njih obnašam bolj spoštljivo) in možem, ki se, morda malce manj aktivno, a vseeno lepo vklaplja v ta krog sprememb.

  NAJvodila so res NAJ! Tako kot sta zame s svojo iskrenostjo, poučnimi zgodbami in čutom za druge NAJ tudi Lea in Albert.

 2. Eva Š. (preverjena stranka)

  Super priročnik

Podaj mnenje