Otroci in telefon

25.00  z DDV

Kako otroke naučiti živeti s tehnologijo?

Pomagajmo jim pri odnosu do tehnologije, da bodo varno odrasli in znali tehnologijo uporabljati sebi v korist.

V videu se boste preko zgodbe o zasvojenem dečku naučili, kaj so pomembne stvari, ki jih moramo starši vedeti, ko otroka učimo uporabljati elektronske naprave.

Opis

V času lahko dosegljivih užitkov imamo ljudje vse več težav, kako prestopiti iz stanja ugodja v stanje aktivnosti.

Otroke moramo naučiti, da je aktivnost način, ki nam daje občutek zadovoljstva, ki spodbuja radovednost in nas odvrača od slabega počutja.

Za nas starše je težko, saj v ‘našem času’ teh nevarnosti, kot so telefon in internet skoraj še ni bilo. Oziroma jih ni bilo v taki razsežnosti. Zato nimamo modela, kako vzgajati otroke ob prisotnosti teh naprav. Največkrat so predmet kaznovanja ali grožnje.

Velikokrat starši rečete: »Vse sem mu že pobral in nič ne zaleže!«

Kako lahko to razumemo? Je to popolna apatija? Zasvojenost?

Si lahko predstavljate, da ima internet tudi svoje svetle plati. Kako jih predstaviti otroku….

Spletni tečaj je narejen na praktičnem primeru in ga analizirava ter predstaviva preko zgodbe zasvojenega dečka.

5 mnenj za Otroci in telefon

 1. Barbara Škerlec (preverjena stranka)

  Vedno vaju z veseljem poslušam. Izhajata iz realnega življenja. Všeč mi je, da ne delita receptov, ker je vsaka družina drugačna. Povesta konkretne primere konkretnih družin in to brez obsojanja. Ker nekdo, ki želi v življenju nekaj spremeniti res ne potrebuje kritike in žuganja. Pač pa razumevanje in podporo, kar pri vama vedno tudi dobi. Ne žugata in izhajata iz tega, da vsak nosi s sabo prtljago preteklih generacij. Hvala za vse, kar počneta. Ob enem pa bi se zahvalila tudi za posnetek izpovedi Agnes. Ker je moja hči pred dobrim mesecem skušala narediti samomor, je bil ta posnetek zame zelo dragocen. Da lažje razumem in da ji bom lažje stala ob strani in da ji ne bom povzročala še dodatnih ran. Zahvalite se ji prosim v mojem imenu.

 2. Katja Grubar (preverjena stranka)

  Zelo poučno in koristno, sem pa si ogledala še predavanje dr. Kramlija, in kar lepo sodi skupaj.

 3. Anonimno (preverjena stranka)

  Priporočam poslušanje vsakemu staršu še pred nakupom prvega telefona otroku. Izjemno koristni nasveti, ki se jih je dobro zavedati ves čas.

 4. Tina (preverjena stranka)

  dobila sem vse napotke, ki sem jih potrebovala.

 5. Alenka C. (preverjena stranka)

  Imata zelo nazoren prikaz poučnih vsebin, kako lahko na drugačen način pristopimo h komunikaciji z otrokom in razreševanju tem, kjer se z njim ne najdemo na isti valovni dolžini.

Podaj mnenje