Tako preprosta beseda in vendar v sebi skriva občutek nelagodja in strahu.

Če bi morala razvrščati besede na pozitivne in negativne, kar mi sicer ne pride na misel ? , bi morala odvisnost vpisati v stolpec z negativnim prizvokom.

Zakaj, zato ker je odvisnost nekaj slabega nekaj težkega, nekaj na kar se lahko fizično ali čustveno tako navežemo, da dobimo občutek, da brez tega ne bi mogli živeti.

Do odvisnosti ne pride kar čez noč. Stvar od katere smo odvisni počasi in skoraj neopazno zaseda pomembno mesto v našem življenju, dokler ne dobimo grozljivega strahu pred tem, da bomo to stvar izgubili in smo zanjo pripravljeni žrtvovati vse!

Zato nobena odvisnost ni zdrava. Pomembno je, da imamo v življenju nadzor nad stvarmi, da imamo občutek, da lahko izbiramo, da smo mi gospodar svojega časa in življenja.

Pa vendar so v življenju stvari, ki nam veliko pomenijo, brez katerih bi bilo naše življenje morda dolgočasno, zaradi katerih bi se težje sprostili.

Kaj je tisto vaše, ki vam veliko pomeni? Si upate priznati?

Jaz vam v spodnjem videu razkrijem ‘mojo odvisnost’, ki me sicer ne obvladuje tako, da bi kontrolirala moje življenje. Mi pa veliko pomeni,. Z njeno pomočjo se sprostim in tudi ogromno novega naučim.

Poglejte si video:

Objavo lahko enostavno delite s prijatelji z enim klikom: